Anahtar Kelimeler:

Emekliye Zam Belli Oluyor

Emekliye Zam Belli Oluyor

Emeklilerin Ne Kadar Zam Alacağını Başbakan Erdoğan Açıklayacak.

 

Yeni yıla büyük sıkıntılarla giren emeklilere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer müjdeyi verdi. Kırıkkale’de bulunan yaklaşık 40 bin emeklinin de yakından takip ettiği zam açıklamasını Başbakan Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında yapacak.
 “Yeni yılda emeklilere bir müjde verecek misiniz, maaş artışını açıklayacak mısınız?” sorusunu, Dinçer, “Emeklilerimizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Artış oranlarının tespiti yapıldı. Salı günkü AK Parti grup toplantısında sayın Başbakanımız emeklilere yapılacak iyileştirme çalışmalarının neticelerini açıklayacak. Onu bilgilerinize sunuyorum” yanıtını verdi. Erdoğan’ın açıklayacağı emekli maaşı zammının bütçeye yükünün en az 3 milyar TL olacağı hesaplanıyor. Görüşlerini almak istediğimiz Emekliler Cemiyeti Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin “Beklentimiz en düşük emekli maaşının devlet memurunun aldığı taban aylığı kadar olmasıdır” dedi.
En Az 20 TL, En Fazla 100 TL
Başbakan’ın talimatıyla zammın, tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsayacak şekilde genişletilmesi kararlaştırıldı. Böylece, düşük maaşlılar için yaklaşık 100 lira, yüksek maaşlılar için de enflasyon oranındaki zamma ilave olarak ortalama 20 lira artış sağlanacak. Memur emeklileri, çalışanlara yapılan artışı oranında zam alacak. Uygulamadan 5 milyon 221 bin SSK emeklisi ile 2 milyon 77 bin Bağ-Kur emeklisi yararlanacak.
Haberkale


  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false