Anahtar Kelimeler:

Tartışmalı Oylama

Tartışmalı Oylama

İl Genel Meclisi`nde Tansiyon Yükseldi.

 

İl Genel Meclisinin dünkü toplantısında hareketli dakikalar yaşandı. Özel İdareye ait hisseli ve hissesiz arsaların satışa çıkarılması hususunda görüş ayrılığına giden muhalefet partinin üyeleri, iktidar partisinin kararına itiraz etti. İtiraz, Meclis Başkanı Av. Kudret Sayın tarafından kabul edilmeyerek rapor oy çokluğu ile onaylandı.
Özel İdareye ait 29 hissesiz arazinin satılmasına karşı çıkan muhalefet partisi üyeleri, satışın çözüm olmayacağını ve ilerde sıkıntı doğuracağını söyledi. İktidar partisi üyeleri ise en düşüğü 300 metrekare olan arsaların hiçbir işe yaramayacağını iddia etti. Gündem maddesi görüşülmesi sırasında ‘Söz hakkı’ tartışması da yapıldı. Konu ile alakalı söz hakkı isteyen Habip Altıntop’a söz hakkı vermeyen Başkan Sayın, muhalefet adına grup başkanı Bahtiyar Karapolat’a söz hakkı verdi. Bunun üzerine söz hakkı alan DP İl Genel Meclis Üyesi Av. Ali Türker, her üyenin 10 dakika konuşma hakkı olduğunu söyledi. Türker, ayrıca muhalefetin ret, iktidarın onayladığı satış kararını mahkemeye taşıyacağını ifade etti.
Burası Er Meydanıdır
Söz hakkı tartışması sırasında söz alan Bahtiyar Karapolat, hissesiz 29 arsanın satışına taraf olmadıklarını söyledi. Karapolat “Hadi bu yıl sattık arsaları Özel İdarenin bütçesini rahatlattık. Önümüzdeki yıl ne yapacağız, 2020’de ne yapacağız. Satmak çözüm değil. Ayrıca burası er meydanıdır. Herkes söz hakkı alabilir, fikirler özgürce söylenebilir ”dedi.
Vali’ye İletilecek
Konu ile alakalı AK Parti grubu adına söz hakkı alan Selim Aksoy, “Bizim arsaları satalım kurtulalım diye bir düşüncemiz yok. Biz bu zamana kadar değerlendirilmeyen arsalarımızı satalım istiyoruz. Biz değerli arsalarımızı zaten satmıyoruz. Biz her zaman Kırıkkale’nin geleceğini düşünüyoruz” dedi. Alınan kararın isabetsiz olduğunu ifade eden DSP İl Genel Meclis Üyesi Habip Altıntop “İşlevsiz bir karar alındı. Konuyu Vali beye ileteceğiz” şeklinde konuştu. En son olarak söz alan AK Parti Meclis üyesi Şerafettin Atalay, “300 metre araziye ne yapacağız. İmar kanunlarına göre bir yapı yapsan en fazla 100 metrekare olur. 100 metrekareye okul mu yapacağız sanki?” dedi.
Haberkale


  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli