Anahtar Kelimeler:

2009 Almanağı - Ocak Ayı

2009 Almanağı - Ocak Ayı

İşte Haberkale`nin 2009 Yılı Almanağı.

 

2009 yılının en önemli olaylarından mahalli seçimler, 2009 yılının Ocak ayında Kırıkkale gündeminin bir numaralı konusu oldu. DSP, CHP ve AKP’nin Kırıkkale Belediye Başkan adayları bu ayda belli oldu.
 
1 Ocak
Onlar da Olmasa!
Kırıkkale’deki hiç tartışmasız en faal sivil toplum kuruluşu bu yıl da Karadenizliler Derneği oldu. Dernek, 2009 yılına Köseler Dinlenme Tesisleri’nde gerçekleştirdiği muhteşem bir hamsi şöleniyle merhaba dedi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
3 Ocak
Motosiklet Aşkı, Yaş Dinlemez
7 çocukları, 55 torunları var. Birinin yaşı 88, diğerinin ise 93. Fakat Kırıkkaleli bu çift, ilerleyen yaşlarına rağmen tehlikeli olarak görülen motosiklet kullanma alışkanlıklarından vazgeçmiyor.
İlgili haber için tıklayınız.
 
Kaynak Yapıyorlardı ki…
Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan eski Yimpaş binasındaki inşaatlar sırasında kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar, kazan dairesinde yangın çıkmasına sebep oldu. Binadan çıkan siyah dumanları görenlerin çağırdığı itfaiye, yangını büyümeden söndürdü.
İlgili haber için tıklayınız.
 
5 Ocak
DSP, Fersoy Dedi
Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, Kırıkkale’ye gelerek partisinin yerel seçimlerde Kırıkkale’den gösterdiği adayların isimlerini kamuoyuyla paylaştı. Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanlığı için Ergün Fersoy’u aday gösterdiklerini açıkladı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
6 Ocak
16 Yaşındaydı, Katil Oldu
Annemi telefonla taciz ediyor, sokakta laf atıyor dediği 42 yaşındaki 3 çocuk babası Tekin B.’yi göğsünden ve kalbinden bıçaklayarak öldüren 16 yaşındaki O.C, Kırıkkale’nin kanını dondurdu.
İlgili haber için tıklayınız.
 
TÜPRAŞ Eylem Yapamaz mı?
Bal gibi de yapar. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olan TÜPRAŞ, Kırıkkale’nin Bahşılı, Hacılar ve Hasandede belediyeleri ile anlaşma sağlayamayınca kendi mülküm dediği karayolunu trafiğe kapattı. Belediye yetkililerinin “anlaşalım” diyerek devreye girmesiyle TÜPRAŞ, yol kapatma eylemine 1 saat sonra son verdi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
8 Ocak
İnşaat İşçisinin Feci Ölümü
Servet Özkılıç, 21 yaşındaydı. Daha 2 ay önce evlenmiş ve ekmek parası uğruna Diyarbakır’dan Elmadağ’a gelmiş ve Elmadağ-Kırıkkale karayolu genişletme çalışmalarında işçi olarak çalışmaya başlamıştı. Fakat bu mücadele uzun sürmedi. Özkılıç, inşaat çalışmaları sırasında üstüne düşen 100 ton demirin altında kalarak feci şekilde can verdi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
9 Ocak
Gerçek Atatürk Sevgisi
7 yaşındaki minik bir kızın, okulda öğretmeninin Atatürk’ün öldüğünü söylemesi üzerine döktüğü gözyaşı ve duyduğu acı tüm Türkiye’yi duygulandırdı. Görüntüde, daha ne kadar büyük bir lider olduğunun farkında olmasa bile Atatürk`ün ölümüne ne kadar üzüldüğü sözlerinden, gözlerinden akan yaşlardan belli olan minik kız, 10 Kasım`da öğretmeninin "Atatürk 70 yıl önce öldü" sözleriyle sınıfça ağladıklarını gözyaşları içinde anlatıyor.
İlgili haber ve video için tıklayınız.
 
12 Ocak
Gazetecilerden Sitem
Çalışan gazeteciler günü yemeğine katılan gazeteciler, Kırıkkale’deki birçok kişi ve kuruluşun kendilerini işleri düştüğü zaman her yere çağırdıklarını fakat senede bir gün kutlanan Gazeteciler gününde hatırlamadıklarını belirterek sitem ettiler.
İlgili haber için tıklayınız.
 
13 Ocak
Türkiye’yi Ağlatan Şiir
Başbakan Erdoğan’ın Davos zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e yaptığı “one minute” çıkışına zemin oluşturmuş mudur bilinmez ama Kırıkkaleli lise öğrencisi Hilal Ağıllı’nın Filistinli çocuklar için yazdığı “Küçük çocukları küçük kurşunlarla mı öldürüyorlar anne” isimli şiiri tüm Türkiye’yi ağlattı. Şiirden çok etkilenen Başbakan Erdoğan, talimat vererek şiiri TRT-1 ve TRT-2’de yayınlattı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
17 Ocak
AKP’de Adaylık Yılan Hikâyesi
Başbakan Erdoğan ne zaman televizyonda çeşitli illerin adaylarını açıklamaya başladı, tüm Kırıkkale televizyon başına kilitlendi ve Kırıkkale adayını bekledi. Fakat Erdoğan, partisinin Kırıkkale Belediye Başkan adayını bir türlü açıklamadı. Erdoğan’ın Kırıkkale adayını bir türlü açıklamaması, Kırıkkale’de Veli Korkmaz’ın durumunun sıkıntılı olduğu yönünde yorumlar yapılmasına sebep oldu.
İlgili haber için tıklayınız.
 
20 Ocak
Ergenekon Şüphesi
Elmadağ’a bağlı Hasanoğlan’da yol kenarında 70 adet tabanca mermisi bulundu. Mermiler, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olup olmadığı şüphesiyle incelemeye alındı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
21 Ocak
Midibüsçüler, AKP Genel Merkezi’nde
Kırıkkale-Ankara arası çalışmalarına izin verilmeyen Kırıkkaleli midibüsçüler, eşleri ve çocuklarını da alarak AKP Genel Merkezi’nin yolunu tuttu. Genel Merkez önüne araçlarıyla gelen midibüsçüler, feryatlarını Başbakan’a duyurmaya çalıştı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
Korkmaz, Rahatladı
AKP’nin Kırıkkale Belediye Başkan adayı nihayet belli oldu. Başbakan Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MYK toplantısı sonucu AKP, mevcut başkan Veli Korkmaz’ı bir kez daha Kırıkkale’ye aday gösterdi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
23 Ocak
Cinnet!
Kavga edip evi terk eden eşini annesinin evinden alarak kendi evlerine tekrar getiren koca, eşiyle yeniden tartışmaya girmesi üzerine cinnet getirdi. Karısını elleriyle boğan koca, polisten kaçarken yakalandı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
25 Ocak
Taksiciyi Öldürüp, Baraja Attılar
56 yaşındaki taksi şoförü Abdullah Karataş, cinayete kurban gitti. Taksisine binen kişiler tarafından bıçaklanarak öldürülen Karataş’ın cesedi Kapulukaya Barajı’ndan çıktı. Taksicinin katilleri, taksiyle beraber Nevşehir’de yakalandı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
29 Ocak
Korkmaz’dan Beş Yıllık Değerlendirme
AKP’den yeniden adaylığı açıklanan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kültür Merkezi’nde 5 yıllık dönemini değerlendirdiği bir toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Korkmaz, bizi tutabilene aşk olsun dedi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
Bu İşçiler Ne Yapsın?
Korkmaz’ı tutabilene aşk olurken, Kırıkkale Belediyesi’nin su sayaçlarını okuyan firmanın elemanlarının 7 aydır maaş alamaması tepkilere neden oldu. 7 aydır maaş alamadıklarını ve perişan olduklarını ifade eden 30 işçi, alacaklarının ödenmemesinin müsebbibi olarak Veli Korkmaz’ı gösterdi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
2009 yılı almanağının Şubat ayı bölümü, 3 Şubat Çarşamba günü Haberkale’de!
Haberkale


  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false