Anahtar Kelimeler:

2009 Almanağı - Şubat Ayı

2009 Almanağı - Şubat Ayı

İşte Haberkale`nin 2009 Yılı Almanağı.

 

29 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça Kırıkkale’de gündem iyice hareketlendi. 2009 yılı Şubat ayına damgasını ise AKP’li Kırıkkale Milletvekili Mustafa Özbayrak’ın seçmene tehdit gibi sarf ettiği “biz izin vermezsek, taş üstüne taş koyamazsınız” sözleri damgasını vurdu.
 
3 Şubat
Kendini AKP Genel Merkezi Önünde Yakıyordu
Kırıkkale-Ankara arası çalışmalarına izin verilmeyen Kırıkkaleli midibüsçüler, soluğu bir kez daha AKP Genel Merkezi önünde aldılar. Basın açıklamasından sonra kendisini aracındaki benzinle yakmak isteyen midibüsçü Yılmaz Ateş, polisler ve arkadaşlarının çabasıyla vazgeçirildi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
4 Şubat
Tepe Tepe Kullanıyor
CHP’nin Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Sahir Koçak, AKP adayı ve mevcut başkan Veli Korkmaz ile eşit şartlarda yarışamadıklarından yakındı. Koçak, Veli Korkmaz’ın kendi bayrak ve afişlerini belediyeye ait araçlarla astırdığını vurgulayarak “Belediye’nin imkânlarını tepe tepe kullanıyor” dedi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
5 Şubat
O Artık MHP’li
AKP’den aday adayı olan fakat aday gösterilmeyen Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur, beraberindeki yüzlerce kişiyle MHP’ye geçti. Kendisinden Hacılar’ın geleceğini satmasını isteyenler olduğunu fakat kendisinin de bunu kabul etmediğini iddia eden Bodur, artık MHP’de olduğunu açıkladı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
6 Şubat
Haberkale, El Değiştirdi
Kırıkkale’nin en büyük haber sitesi Haberkale.com, işadamı ve köşe yazarı Murat Tanır tarafından satın alındı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
9 Şubat
Soba Can Aldı
Emekli sağlık memuru ve eşi, sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetti. Talihsiz çiftin cesetleri olaydan 10 gün sonra kendilerinden haber alamayıp meraklanan yakınları tarafından bulundu.
İlgili haber için tıklayınız.
 
10 Şubat
Büyük Köye Hoş Geldiniz!
Her fırsatta dile getirilen fakat çözüm üretmek için hiçbir çaba sarf edilmeyen Kırıkkale’deki altyapı sorunu hafif şiddetli yağan yağmur sonucu yine kendini gösterdi. Birçok işyeri ve evi su bastı, bazı sokaklara oluşan su birikintileri sebebiyle girilemedi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
12 Şubat
Korkmaz, Seçim Bürosunu Açtı
Yeniden adaylığı açıklanan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Zafer Caddesi üzerindeki ana seçim bürosunu törenle açtı. Açılışa, aday belirleme sürecinde Korkmaz’ın adaylığını istemedikleri iddia edilen 3 AKP’li vekil en ön safta katıldı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
15 Şubat
İl Genele Lastikçi Aday
Kırıkkale’de oto lastik tamircisi olarak hayatını sürdüren Osman Yıldız, Büyük Birlik Partisi’nden il genel meclis üyeliğine aday oldu. Yıldız, “lastikçiyim, ezilmişlerin, ekmeğini terleyerek kazananların haklarını savunmak için adayım” dedi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
16 Şubat
Arabası Olmayan Aday
MHP’den Kırıkkale Belediye Başkanlığı’na aday olan İhsan Kayalak, adına açılan web sitesinde mal varlığını açıkladı. Bir apartman dairesi ve eşine ait ziynet eşyaları harici malvarlığı bulunmadığını beyan eden Kayalak’ın arabasının dahi olmaması Kırıkkalelilere inandırıcı gelmedi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
Akdoğan, TSO’da
Listesi kazanan ancak kendisi kazanamayan Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı Cemalettin Akdoğan’ın seçim sonuçlarına yaptığı itirazı kabul edildi. Yeniden sayılan oylarda karşı tarafa verilen 2 oy pusulasının üzerinde firma kaşesi tespit edilince, geçersiz sayılan oylarla Akdoğan meclise girmeye hak kazandı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
17 Şubat
Bahşılı’da Organize İşler
Seçim çalışmalarının en hareketli geçtiği noktalardan biri olan Bahşılı’da mevcut Belediye Başkanı ve AKP adayı Halil İbrahim Bişkin’in otomobiline saldırı gerçekleştirildi. İlçede daha önce de MHP adayı Ahmet Şenses’in afişlerine saldırılmıştı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
Erdoğan, Kırıkkale’ye Geldi
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale’ye geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda Kırıkkalelilere hitap eden Erdoğan’ın konuşmasını Haberkale canlı olarak yayınladı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
20 Şubat
Kibritle Yangın Çıkardı
Çelebi’de kibritle oynayan 3 yaşındaki minik Yiğit, çıkan yangında can verdi. Ahırda hayvanlarla ilgilenen anne ve babasının, yangından kurtarmak istediği Yiğit’in cesedine ulaşılınca annesi sinir krizi geçirdi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
Soğukta Başbakan Beklettiler
Haberkale, 17 Şubat tarihinde Kırıkkale’ye gelen Başbakan Erdoğan’ın ziyaret edeceği Kırıkkale Anadolu Öğretmen Lisesi’nde karşılama skandalı yaşandığını ortaya çıkardı. Soğuk havada bahçeye çıkartılan lise öğrencileri, burada 1,5 saat boyunca üzerlerinde sadece okul formalarıyla Başbakan Erdoğan’ı bekledi.
İlgili haber için tıklayınız.
 
22 Şubat
Özbayrak Tehdit Etti
AKP Kırıkkale Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Özbayrak, Hacılar’da seçim bürosu açılışında konuştu. Kendisini dinleyen seçmeni, başka adayı seçmeleri durumunda cezalandıracaklarını ima eden Özbayrak, “biz Ankara’dan izin vermezsek, siz burada taş üstüne taş koyamazsınız” dedi. Özbayrak bunları söylediğinde, konunun Haberkale tarafından haber yapılacağı ve Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşeceğini bilmiyordu.
İlgili haber ve video için tıklayınız.
 
24 Şubat
Profesör Bunu Söyler mi?
Özbayrak’ın tehdit ettiği Hacılar’ın mevcut Belediye Başkanı ve MHP adayı Memduh Bodur, vekile cevap verdi: 70 milyonun vekili ol, bu lafları kendine yakıştırıyorsan tebrik ederim.
İlgili haber için tıklayınız.
 
25 Şubat
Haberkale’den Gazetecilik Başarısı
AKP Kırıkkale milletvekili Prof.Dr. Mustafa Özbayrak’ın partisinin Hacılar kasabasındaki seçim bürosu açılışında yaptığı “taş üstüne taş koydurtmayız” şeklindeki tehditvari konuşmasının Haberkale kamerasınca çekilip Haberkale’de yayınlanması Kırıkkale’de bomba etkisi yaratmıştı. Sitemizi yakından takip eden ulusal medya kuruluşları da ana haber bültenlerinde Haberkale’de yayınlanan video görüntüsünü aynen yayınladılar.
İlgili haber ve video için tıklayınız.
 
26 Şubat
Cesur Hırsız
Yeni Mahalle’deki evinde çocuklarıyla beraber bulunan kadın ilginç bir hırsızlığa kurban gitti. Evde bulunanlara aldırış etmeyen hırsız ya da hırsızlar önce evin kapısını kırdı, ardından ev sahibi bayanı etkisiz hale getirip kolundaki bilezikleri çalarak kayıplara karıştı.
İlgili haber için tıklayınız.
 
Vekil, Çark Etti
Hacılar’daki konuşmasında “biz izin vermezsek, siz burada taş üstüne taş koyamazsınız” diyen Mustafa Özbayrak, Türkiye genelinden ve kendi partisinden de yoğun eleştiri alınca çark etti. Özbayrak, sarf ettiği sözlerin adayların olağanüstü seçim vaatlerine karşı söylenmiş sözler olduğunu ileri sürdü.
İlgili haber için tıklayınız.
 
2009 yılı almanağının Mart ayı bölümü, 5 Şubat Cuma günü Haberkale’de!
Haberkale


  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli