Anahtar Kelimeler:

Durmuş, Meclisi Karıştırdı

Durmuş, Meclisi Karıştırdı

Durmuş Tahrik Etti, Başbakan Cevap Verdi, Mecliste Kavga Çıktı.

 

TBMM Genel Kurulu`nda yumruklar konuştu. MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş`un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için `peygamber` tabirini kullanması, tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Durmuş`a cevap vermek için söz alan Başbakan`ın konuşması sırasında tartışma kavgaya dönüştü. Meclis Başkanı Güldal Mumcu, oturuma ara vermek zorunda kaldı.
TBMM Genel Kurulu`nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmeleri sırasında hiç hoş olmayan görüntüler yaşandı. Kavganın fitilini MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ateşledi. Genel Kurul`da söz alan Durmuş, Başbakan Erdoğan`ın eşinin GATA`ya alınmaması konusunda alaylı bir üslup kullandı. Durmuş`un, "Peygamber gibi görünen Başbakan`ın eşini siz nasıl hastaneye almazsınız!" sözleri tansiyonun yükselmesine neden oldu.
Erdoğan’dan Durmuş’a: İzansızsın!
Osman Durmuş`un ardından Başbakan Erdoğan, iddialara cevap vermek üzere söz aldı. Durmuş`un `peygamber` benzetmesine oldukça kızdığı gözlenen Erdoğan, söze, "Arkadaşımız peygamberlik zincirinin son bulduğunu bilmiyor. Önce izan sahibi olacaksın." diyerek başladı. Erdoğan`ın konuşması sırasında AK Parti ve MHP milletvekilleri arasında laf atmalar sürdü. MHP sıralarından "İnternette var. Eski il başkanınız söyledi." denilmesi ve Grup Başkan Vekili Oktay Vural`ın elinde CD`yi göstermesi üzerine gerilim tırmandı. Başbakan, "Bu yakıştırmayı yapan benim partimde barınamaz. Kaldı ki siz, eşime laf atamazsınız. Bu edepsizliktir. Eşimin başörtüsü sebebiyle GATA`ya alınmamasını müdafaa edecek kadar izansızsın." sözü Genel Kurul`daki tartışmaların alevlenmesine yetti.
Kavga Çıktı, Yumruklar Konuştu
Bu sırada MHP sıraları önünde yumruklaşmalar başladı. AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem`e kafa atıldı. MHP`li Murat Özkan`ın da yumruk yediği görüldü. CHP ve BDP`li bazı milletvekillerinin de kavgayı ayırmaya çalıştıkları görüldü. Sakin tavrı ile bilinen Sağlık Bakanı Recep Akdağ da küfür edildiği için MHP`li Osman Durmuş`un üzerine yürüdü. Akdağ`ı arkadaşları zor sakinleştirdi. Kavga sırasında Bahçeli yerinden hiç kalkmadı. Başbakan ise dışarı çıktı. AKP’li Ayşenur Bahçekapılı ile MHP`li Durmuş Torlak`ın gözlükleri kırıldı. Kavga sırasında AKP Bursa milletvekili Ali Koyuncu`nun da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı, durumunun iyi olduğu aktarıldı. Kavga sırasında bazı korumaların Genel Kurul`a girmek istedikleri ancak polislerin engel olduğu öğrenildi. Korumalar hakkında da tutanak tutuldu. TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, gelişmeler üzerine Başbakan Erdoğan`ın mikrofonunu kapatarak, birleşime ara verdi.


  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli