Anahtar Kelimeler:

Kırıkkaleli Oyuncu Eşrefpaşalılarda

Kırıkkaleli Oyuncu Eşrefpaşalılarda

Kırıkkaleli Tiyatro Oyuncusu Cemal Fatih Polat da Filmde Yer Alıyor.

 

Sezonun sürpriz filmi sloganıyla 5 Mart’ta sinemaseverlerle buluşacak olan Eşrefpaşalılar filmi Kırıkkale için ayrı bir anlam ifade ediyor. Yaklaşık 4 senedir Ankara Sanat Evi (Anse) bünyesinde tiyatroculuk yapan Kırıkkaleli oyuncu Cemal Fatih Polat da filmde rol alıyor.
Anse tarafından Türkiye’nin birçok ilinde tiyatro oyunu olarak sergilenen Eşrefpaşalılar, 5 Mart’ta 100 kopya ile sinemalarda gösterilmeye başlanacak. Türkiye ile aynı anda Makro sinemalarında Kırıkkaleli sinemaseverlerle buluşacak olan filmde Kırıkkaleli tiyatro oyuncusu Cemal Fatih Polat da rol alıyor. Filmde bir simitçiyi canlandıran Polat, yaklaşık 4 senedir Anse bünyesinde sergilenen tiyatro oyunlarında, Türkiye’nin birçok ilinde ve yurtdışındaki turnelerde tiyatroseverlerle buluşuyor.
Kulak Keserken Kulak Kesildiler
Filmin konusu ise şöyle: İzmir Eşrefpaşa’dan gelip İstanbul’a yerleşmiş iki dosttan biri olan Tayyar (Hüseyin Soysalan), güç ve iktidar tutkusu ile büyük bir mafya lideri olurken; Davut (Turgay Tanülkü), küçük mahallesinde namusuyla kahvesini işletmektedir. İkisi de aynı kadını sevmiştir fakat Madam Eleni (Sermin Hürmeriç) Davut’u sevmesine rağmen Tayyar ile evlenmek zorunda kalmıştır. Bir de kızı Duygu (Deniz Özpınar) dünyaya gelir. Fakat Tayyar, Madam’ın gönlünün Davut’ta olduğunu bildiğinden bunu sindiremeyip kızı ile birlikte Madam’ı ortada bırakır. Tayyar bir şekilde intikam alacaktır ve bunu Davut’un evlatlığı Nusret’i kendi yoluna çekerek yapacaktır. Mahalle kabadayısı Nusret ise bir tarafta sevdiği kız, sevdiği insanlar; diğer tarafta ise para ve saltanat arasında kalır. Bu iki dünya arasında bocalarken mahallenin metruk camisine bir hoca (Sinan Taymin Albayrak) tayin olur ve olayların seyri değişmeye başlar.
 


  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli