Anahtar Kelimeler:

Yanmaktan Son Anda Kurtuldular

Yanmaktan Son Anda Kurtuldular

Evleri Yanan Aile ve Mahalleli, Kırıkkale Belediyesi İtfaiyesi`ne Tepkili.

 

Devebağırtan mevkii Tuna Caddesi üzerinde bulunan 101 numaralı müstakil ev, bugün saat 17.00 sıralarında elektrik kontağından çıkan kıvılcımlar nedeniyle yanmaya başladı. Evin içinde bulunan 3 kişilik Acar ailesi, komşularının haber vermesiyle yanmaktan son anda kurtuldu. Olay yerine çağırılan itfaiyenin, haber verilmesinden 30 dakika sonra olay yerine gelmesi ve patlak hortumlarla yangına müdahale etmesi mahallelinin büyük tepkisini çekti.
Tuna Caddesi üzerindeki evlerinde oturan Acar ailesi, bu akşam saat 17.00 sıralarında evlerinde çıkan yangınla ölümden döndü. Evin farklı bir yerinde bulunan aile, müstakil evin ön tarafında başlayan yangını komşularının haber vermesiyle öğrendi. Panik içinde kendilerini alevlerin arasından dışarı atan aile üyeleri, evlerinin yanışını gözyaşları içinde izledi.
İtfaiye Yarım Saatte Gelebildi
Olayı ilk gören ve aileye haber veren Ali Kıvrak isimli vatandaş, durumu itfaiyeye haber verdikten sonra Kırıkkale Belediyesi itfaiyesinin ancak yarım saat sonra olay yerine geldiğini ifade etti. Yangına müdahalede geciken itfaiyenin kullandığı hortum da patlak çıkınca mahalleli duruma tepki gösterdi.
Anne ve Oğlu Hastaneye Kaldırıldı
Yangın esnasında evin hanımı Selfinaz Acar duman nedeniyle zehirlenirken, 8 yaşındaki oğlu Bekir Acar’ın kafası ve kulaklarında yanıklar oluştu. Anne ve oğlu, olay yerine çağırılan ambulansla Kırıkkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yangında zarar gören evin Acar ailesi tarafından 1,5 yıl önce satın alındığı öğrenildi. Yangın sonucu evin ahşap çatısı ve giriş bölümü kullanılamaz hale geldi.


  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli