Anahtar Kelimeler:

Ulaşımda Kaos Devam Ediyor

Ulaşımda Kaos Devam Ediyor

Yeni İhalenin 45 Gün Sonra Yapılacağı İfade Ediliyor.

 

Kırıkkale’de şehir içi ulaşım hizmeti veren YÖN firmasının sözleşmesinin geçtiğimiz günlerde Kırıkkale Belediyesi tarafından feshedildiği haberi ilk olarak Haberkale tarafından Kırıkkale kamuoyuna duyurulmuştu. Şimdi Kırıkkaleli vatandaş, şehir içinde ulaşım sıkıntısının nasıl çözüleceğini merak ediyor.
Kırıkkale’de şehir içi otobüslerinin işletmeciliğini yapan YÖN firmasının sözleşmesi, Kırıkkale Belediyesi tarafından yükümlülüklerin yerine getirilmemesi gerekçe gösterilerek feshedildi. Sözleşmesi feshedilen YÖN firmasının, Belediye’nin bu kararına karşı idare mahkemesine iptal başvurusu yaptığı öğrenildi.
Öte yandan YÖN firması yazılı bir açıklamada bulundu. Firma da, belediyenin yükümlülüklerini yerine getirmediğini kaydetti. Açıklamada, firmanın ihaleyi kazanıp 1 Ekim 2009 tarihinde işe başladığı, 25 araçlık ihale sonucunda bazı araçların hizmete sunulamadığı, ihaleye açılan hatların bir kısmının İl Trafik Komisyonu kararınca hatları olmadığından belediye ile ilgili sorunun çözülemediği, durak ve yolcu indirme-bindirme yerlerinin disipline edilmediği, gerekli düzenlemelerin yapılmadığı, bayramlarda ücretsiz taşıma bedelinin belediyece ödenmediği, belediyedeki alacakların ödenmediği ve kira bedeli ödenmiyor gerekçesi ile sözleşmenin tek taraflı iptal edilmediği kaydedildi. Bu doğrultuda terminal ve sair malzemelerin tutanakla belediye yetkililerine teslim edileceği, firmanın da hakkını hukuki yoldan arayacağı belirtildi.
45 Gün Sonra Yeni İhale
Şehir içinde ulaşım hizmeti dururken, 45 gün içinde yeniden bir ihale açılması bekleniyor. Bu süre zarfında 45 gün boyunca otobüslerin çalışamayacağı bildiriliyor. Bu sürenin iki aya sarkabileceği de belirtiliyor. Yaklaşık en az 45 gün minibüse binmek zorunda kalacak olan Kırıkkaleli vatandaşlar ve özellikle Kırıkkale Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, sorunun biran önce çözülmesini istiyor. YÖN firmasından aylık abonman kartı alan vatandaş ve öğrenciler de mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.


  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli