Anahtar Kelimeler:

Esnaf Toplumun Bel Kemiğidir

Esnaf Toplumun Bel Kemiğidir

 

Kırıkkale Milli Eğitim Toplantı Salonu’nda Çocuk Gözlü Esnaf ve Sanatkarlar Konulu resim, şiir ve mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Programa geniş katılım oldu.
 
Geniş Katılım Oldu
Çocuk gözlü Esnaf ve Sanatkarlar konulu, şiir resim ve mektup alanında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner verirken, programda dereceye giren öğrencilerin bir hayli heyecanlı olduğu gözlendi. Programa Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız, Kırıkkale Vali Yardımcısı Ali Çetin, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkârlar Birliği Odası Başkanı Süleyman Köstekli, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Kırıkkale ESDER Şube Başkanı Vedat Kutluca ve öğrenciler katıldı.
 
Hepsi Kazanmıştır
Çocukların gözlerindeki esnafları resim şiir gibi yöntemlerle yansıtmalarının önemli bir olay olduğunu belirten Kırıkkale ESDER Şube Başkanı Vedat Kutluca, “Bu yarışma ile esnafın hayatın içende olduğu gerçeğinden yola çıkılarak, çocukların esnaf ve sanatkar amcalarına bakışı resim, şiir ve mektup ile yansıtıldı. Bu çalışmalar çocukların zihninde önemli bir yer edineceği kanaatindeyiz. Ülkemizin belkemiği olan ve 65 iş kolunda faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımız için resim yapan, mektup ve şiir yazan çocuklarımızın hepsi bizim gözümüzde kazanmıştır. Biz ESDER olarak hepsiyle gurur duymaktayız” dedi.
 
Destek Vereceğiz
Esnafların toplumun belkemiği olduğunu belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, “Esnaflarımız eskiden bu yana toplumun belkemiği özelliğini korumaktadır. Esnaflarımız olmazsa, bizlerin ihtiyaçlarını karşılamamız güç olur. Toplumumuzun olmazsa olmazları arasında esnaflarımız yer almaktadır. İnsanlığın faydasına çalışan esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın böyle yarışmalarda kendilerini göstermesi, önemli bir başarı göstergesidir. Kırıkkale eğitim anlamında iyi bir noktada bulunuyor. Böyle faaliyetlerin her zaman arkasında olacağız. Bizler eğitime her alanda olduğu gibi destek vereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
Dereceye Girenler
Resim, şiir ve mektup dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Dereceye giren öğrenciler ise İlköğretim Kurumları resim yarışmasında, 1. Tınaz İlköğretim Okulu’ndan Meryem Akdekir, 2. Tüpraş İlköğretim Okulu’ndan Hale Nur Uymaz, 3. Mevlüt Hiçyılmaz İlköğretim Okulu’ndan Hacer Kökver oldu. Şiir yarışmasında ise 1. Akşamsettin İlköğretim Okulu’ndan Merve Gökçe, 2.Ahmet Sümer İlköğretim Okulu’ndan Emine Özbek, 3. Çullu İlköğretim Okulu’ndan Mustafa Aksan oldu. Son olarak mektup yarışmasında ise 1. Gürler İlköğretim Okulu’ndan Sude Koparan, 2. Çullu İlköğretim Okulu’ndan Erdal Aksu, 3. Yunus Emre İlköğretim Okulu’ndan Zehra Yılmaz oldu.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli