Anahtar Kelimeler:

Yemekte Bir Araya Geldiler

Yemekte Bir Araya Geldiler

Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şubesi yöneticileri ve üyeleri düzenlenen yemekte bir araya geldiler. Sendikal çalışmalar ve Anayasa Değişiklik Paketi ile Memur Sendikacılığının yeni boyutu hakkında açıklamalar yapılan yemekli toplantıda Şube Başkanı Cebrail İbiş, bundan sonraki sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Yeni Bir Anayasa Hazırlanmalı

 

Çok sayıda sendika üyesinin katıldığı toplantıda çalışmalar ile ilgili bilgi veren ve Referandum sürecini değerlendiren Şube Başkanı Cebrail İbiş, Anayasa Değişiklik Paketinin Memur Sendikacılığına getirdiği yeni boyut ile ilgili değerlendirmeler yaptı. “Milletimiz TBMM’nin yapamadığını yaptı ve demokrasiye olan inancını ve güvenini hür iradesiyle ortaya koydu” diyen Cebrail İbiş şunları söyledi. “Herkes millet iradesine saygılı olmalıdır. Referandum da, halkımız iradesini ortaya koymuş ve kararını vermiştir. İktidar ve muhalefet milletin kararından gerekli dersi çıkarabilmelidir. Türkiyemiz daha fazla özgürleşmeli, insanımız inancında fikrinde daha fazla hür olmalıdır. Sendika olarak Anayasanın tam bir sivil anlayışla tümden değiştirilmesini istiyoruz. İktidar ve muhalefet uzlaşı yollarını zorlamalıdır. Anayasa, millet için toplumsal sözleşme niteliğinde olduğu için hazırlanırken geniş kesimlerin memnuniyeti aranmalıdır. Herkes daha ileri bir demokrasi için elinden geleni yapmalı, insanımızı mutlu, devletimizi güçlü ve adil kılmak için gayret göstermelidir.”

 

TBMM Tarafından Düzenlenecek

 

Memur Sendikacılığı açısından 12 Eylül Referandumunun, referandumdan önce ve sonra olarak değerlendirileceğini kaydeden İbiş şöyle konuştu “12 Eylül’den sonra ortaya çıkan süreci Memur sendikaları için önemli  görmekteyiz. Toplu sözleşme hakkının kapsamı, istisnaları, toplu sözleşmeden kimlerin yararlanacağı, toplu sözleşmenin nasıl yapılacağı, kanunla yani TBMM tarafından düzenlenecektir. Yine, toplu sözleşmenin anlaşmazlıkla sonuçlanması halinde devreye girecek olan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun üyeleri, yapısı ve karar alma şekli de kanunla belirlenecektir. Bu süreci Memur Sendikaları iyi değerlendirmelidir. Toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçilmesi önemli bir süreçtir. 2010 Yılı Toplu Görüşmesi Toplu Sözleşme gibi sonuçlandı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

 

 

Emekli Üyeye Plaket

 

“Yılın her bir yarısı için gerçekleşen enflasyon oranının anılan dönemlerde yapılan artış oranını aşması halinde, gerçekleşen enflasyon oranı ile söz konusu artış oranı arasındaki farkın ilk altı ay için 01.07.2011, ikinci altı ay içinse 01.01.2012 tarihinden geçerli olacak şekilde kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine enflasyon farkı olarak yansıtılması. Bu maddelerin dışında  memurların özlük haklarını geliştirici  maddede uzlaşma sağlanmış ve üzerinde çalışma yapılmasına karar verilmiştir.” Sendika üyelerinin geniş katılım gösterdiği yemekte Enerji Bir Sen üyesi iken emekliye ayrılan Nail Keskinli’ye sendikaya yapmış olduğu katkılardan dolayı Şube Başkanı Cebrail İbiş bir plaket verdi

  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı