Anahtar Kelimeler:

Tutuklu ve Hükümlülere Sertifika Verildi

Tutuklu ve Hükümlülere Sertifika Verildi

Delice Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü ve tutuklulara yönelik Sertifika töreni ve eğlence programı düzenlendi.

 

34 Tutuklu ve hükümlünün sertifikasının verilmesi amacıyla düzenlenen programda konuşma yapan Kurum Müdürü Ali Başekin; “Günümüzde değişen infaz anlayışıyla birlikte Ülkemizdeki Ceza İnfaz Kurumlarında güvenlik tedbirlerin yanı sıra eğitim faaliyetleri, sosyal-kültürel faaliyetler ve sportif faaliyetler ön plana çıkmaktadır. Kurumumuzda da değişen infaz anlayışına uygun olarak bu faaliyetlere büyük önem verilerek, bu faaliyetler imkânlar ölçüsünde gerçekleştirilmektedir. Kurumumuzda 2010 yılı itibariyle 2 kez Okuma Yazma Kursu, 2 kez Okuryazarlık Tespit Sınavı ve 1 kez de 2. Kademe Seviye Tespit Sınavı yapılmış olup, 22 hükümlü ve tutuklu başarılı olarak belgelerini almıştır. Hükümlü ve tutukluların tahliyelerinden sonra bir meslek edinmelerine yönelik olarak Aşçılık Kursu, 2 kez Bilgisayar Kullanım Kursu ve Enstrüman Kullanım Kursu tamamlanmış olup, toplam 34 hükümlü ve tutuklu belge almıştır.” dedi.

 

Başekin konuşmasında “Halen Kurumumuzda Saç Bakımı ve Yapımı kursu, Bilgisayar Kullanım Kursu, Web Tasarımı Animasyon Kursu ve Tiyatro Kursu devam etmekte olup, bu kurslara 44 hükümlü ve tutuklu katılmaktadır. Ayrıca Kırıkkale İşkur il Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Kurumumuz işbirliği ile bir mobilya atölyesi oluşturularak Arı Kovanı ve Bal Çıtası Yapımı Kursunun açılması için proje yapılmıştır. Projenin devamında oluşturulan mobilya atölyesinde Maket ve Hediyelik Eşya Yapımı kursu da düşünülmektedir” ifadelerinde bulundu.

 

Başekin ayrıca “Hükümlü ve tutuklular kurumumuzda aldıkları bu eğitimler ile kendilerini geliştirerek kalifiye birer meslek elemanı olabilir veya eğitimlerini ilerleterek daha önce okuyamadıkları okullara devam edebilirler. Bu eğitimleri alarak ve uygulayarak önce kendilerine ve ailelerine, sonrasında topluma faydalı bir birey olmaları, bizim bu faaliyetleri ve eğitimleri yapmamızı anlamlı kılacaktır” dedi.

 

         Sertifika törenine Delice Cumhuriyet Savcısı Barış Kılıç, Delice Belediye Başkanı İhsan Biçici, Delice Garnizon Komutanı V. Zeki Taşkın, Delice Hâkimi Mehpare Aysun Çinici, Kırıkkale İş- Kur Temsilcisi Doğan Uğantaş, Delice İlçe Müftüsü Bayram Demircigil, Delice Milli Eğitim Müdürü Halil İman, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Başekin ile ile Ceza İnfaz Kurumu’nun öğretmen ve personeli katıldı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli