Anahtar Kelimeler:

İNSAN HAKLARI HERKES İÇİN

İNSAN HAKLARI HERKES İÇİN

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Kırıkkale’de birtakım etkinlikler düzenlendi. Atatürk Anıtı’na Vali Hakan Yusuf Güner tarafından çelenk konulmasının ardından Valilik Toplantı Salonu’na geçildi.

BÜYÜK İLGİ

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Düzenlenen etkinliğe Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Vali Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

RESİM YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER

Resim yarışmasında birinci olan Malazgirt Lisesi 12/TMA öğrencisi Yeter Kübra Duman’a ikinci olan 17 Ağustos Lisesi 11/E sınıfı öğrencisi Sevda Özkılınç’a ve üçüncü Leyla İsa Aktuğ İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi Fadime Özmen’e ödülünü Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner verdi.

ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER

İlköğretim Şiir Yarışmasında birinci olan İsmet Aydınlı İlköğretim Okulu 6/C sınıfı öğrencisi Furkan Satak’a, ikinci olan Mehmet Varlıoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Dönüş Gül Tilav’a üçüncü olan Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğrencisi 8/F sınıfı öğrencisi Semanur Altunkaş’a ödülünü Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz verdi.

KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER

İlköğretim Kompozisyon Yarışmasında birinci olan Yukarı Mahmutlar İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi Fatma Yurdakul’a ikinci olan Gürler İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi Gülbeyaz Yıldırım’a ve üçüncü olan Akşemsettin İlköğretim Okulu 7/B sınıfı öğrencisi Burcu Sina Çiçek’e ödülünü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Çetin verdi.

ORTAÖĞRETİM ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER

Ortaöğretim Şiir Yarışmasında birinci olan Kırıkkale Lisesi 10/A öğrencisi Rümeysa Nur Çağan’a, ikinci olan Atatürk Ticaret Meslek Lisesi 11/C sınıfı öğrencisi Rabia Ertekin’e ve üçüncü olan Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Ali Çetin’e ödülünü Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Aliye Gündüz verdi.

ORTAÖĞRETİM KOMPOZİSYON YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER

Ortaöğretim kompozisyon yarışmasında birinci olan 17 Ağustos Lisesi öğrencisi Fatmagül Taşkıran’a ikinci olan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşegül Ardıç’a ve üçüncü olan Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Yandırmaz’a ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker verdi.

BÖYLE BİR DÜNYA DA İNSAN HAKLARI

Resim Yarışmasında birinci olan Malazgirt Lisesi 12/TMA öğrencisi Yeter Kübra Duman yaptığı resimde “ Bir çocuk babasından bir şeyler istiyor. Babası ise elinde olmayan imkânsızlıklar nedeni ile çocuğunun isteğini yerine getiremiyor.

Baba çocuğunun isteğini yerine getirmek istese ‘de yapamıyor. Bunun içinde baba çocuğunun gözünde değişik şekilde algılanıyor. Bunun için böyle bir dünyada İnsan Haklarının olduğundan söz edemem” ifadelerinde bulundu.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Kırıkkale halkına yaptığı resimlerle mesaj veren ortaöğretim Resim Yarışması ikincisi 17 Ağustos Lisesi 11/E sınıfında eğitim gören Sevda Özkılınç ise “Maddi durumu iyi olan insanların ihtiyaç sahibi kişilere suç işlettiğini bu suçu ise ihtiyaç sahibi insanların çektiğini belirterek asıl suçlu ise ihtiyaç sahibi insanlar. Suçsuz insanlar hapislerde boştan yere yatıyorlar. Gerçek suçlular ise dışarıda geziyorlar bunun için suçsuz insanlar hapishaneye girmesin ”dedi.

 

 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli