Anahtar Kelimeler:

MAHKÛMLAR TİYATRONUN TADINI ÇIKARTIYORLAR

MAHKÛMLAR TİYATRONUN TADINI ÇIKARTIYORLAR

Tiyatro Şubat Genel Sanat Yönetmeni Sezai Yeşilyurt'un Delice Kapalı Cezaevi'nde uygulamalı tiyatro kursu son hız ile devam ediyor. Mahkûmlar iletişim ve sosyal davranışlarda tiyatro eğitimi ile büyük değişimler gösterirken, her çalışmada farklı yanlarını

TİYATRO ŞUBAT SOSYAL SORUMLULUK KAPSAMINDA DELİCE KAPALI CEZAEVİNDE TİYATRO GÖSTERİSİ SUNDU

 

İLK VE ÖZEL TİYATRO

Tiyatro Şubat Genel Sanat Yönetmeni Sezai Yeşilyurt, Tiyatro Şubat’ın kurulduğu 1999 yılından bu yana Kırıkkale’de sosyal sorumluluğunu yerine getirmiş Kırıkkale’nin ilk ve tek özel tiyatrosu olduğunu söyledi. Yeşilyurt, “Daha önce Ortopedik Özürlüler Derneği ile tamamı özürlülerden oluşan gençlerle ‘Avrupa Birliği Elimi Tut’ projesi kapsamında kimsesiz çocuklarla Görme Engelliler Derneği ve Kırıkkale valiliği toplum merkezinde sokak çocukları ile tiyatro çalışması yapan Tiyatro Şubat son olarak Delice Kapalı Cezaevinde iki buçuk saat süren bir tiyatro gösterisi sunmuştur” dedi.

 

BEĞENİ İLE İZLENDİ

Delice Kapalı Cezaevinde ki tiyatronun senaryosunu anlatan Yeşilyurt, “Program Fermancının hangi gösterileri yapacağımızı davul eşliğinde ferman vermesi ile başlar. Gazi Üniversitesi tiyatro hocası Mehmet Yılmaz’ın Hacivat Karagöz gölge oyunu ile aslında yaşam içinde hepimizin biraz Hacivat biraz Karagöz olduğunu anlatan gösterisi sonunda hayali Mehmet sahneyi Sezai Yeşilyurt’a Yunus Emre’den şiirler okuması için bırakır. Mahkûmlar tasavvufta hoşgörü ve sevginin adı Yunus Emre’nin şiirlerini dikkatle dinlediler. Mevlana Celalettin Rumi ve babası Bahaeddin bin Veled’ in Afganistan’ın Belh kentinden Konya Karaman topraklarına gelişlerini anlatan kısa tiyatro gösterisi beğeni ile izlendi” diye konuştu.

 

CİGULİ VE BİNNAZ

Tiyatro Şubat oyuncuları gösterilerine Ciguli ve karısı Binnaz’ın komiklikleri hemen arkasından Fatih Ürek’ten hadi hadi şarkısı ile coşan mahkûmlar kısa bir an da olsa her şeyi unutup kendilerini eğlenmenin ritmine bıraktılar. Komedi Dans Üçlüsünün gösterisi ile devam eden program Köçek dansı yapan Erdal Geyikçi ile mahkûmların da oyuna katılması ile animasyon gösterisininse sonuna gelindi.

 

TEŞEKKÜR EDERİM

Yeşilyurt, “Kırıkkale’mizin değerli yazarlarında Hasan Ulusoy’un oğlu Ozan Sefa tam anlamıyla bir müzik ziyafeti sunarak zaman zaman maziye dalan gözleri zaman zaman da neşelendiren Ozan Sefa’nın konseri sonunda bu gösteriyi yapmanın gururunu yaşayan oyuncularım Bektaş Özdemir’e Erdal Geyikçi’ye Bilal Nadir Bektaş’a Sefa Ulusoy’a ve Mehmet Yılmaz’a çok teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde mahkûmların oynayacağı cezaevi için özgün bir oyun yazan Ülker Kılıçaslan’a da katkılarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false