Anahtar Kelimeler:

Ölürüz De Toprağımızı Vermeyiz

Ölürüz De Toprağımızı Vermeyiz

Yıllardır Otlak Olarak Ortak Kullandıkları Ortak Arazilerinin Bir Kişiye Satılacak Olan Köylülere Eski Milletvekili Yaşar Yılmaz Sahip Çıktı

Köprüköy sınırları içinde Keskin ve Çelebi ilçesine bağlı 10 köyün ortak otlağı olan 3 bin 500 dönümlük arazinin eski bir milletvekiline kiralanacak olması köylüleri ayağa kaldırdı. Atalarından ve bin yıldan fazla yaylak olarak kullandıkları arazinin ellerinden alınacak olması köylüleri çileden çıkardı. Köylülerin feryadını duyan eski Milletvekili Yaşar Yılmaz önceki muhtarlar ve köylülerle bir araya geldi.

 

Köprüköy ve çevre köylerin yıllardır otlak olarak kullandıkları 3 bin 500 dönümlük arazinin Milli Emlak Müdürlüğü tarafından eski bir milletvekiline kiralanacak olması hayvancılıkla yaşamını sürdüremeye çalışan Köprüköy ve çevre köylülerin feryadını eski Milletvekili Yaşar Yılmaz duydu.  Yılmaz, geçtiğimiz gün Köprüköy’de mahalle ve çevre köylerin muhtarları ile bir araya gelerek adı geçen arazinin köylülerin ortak malı olduğunu bunun için ortak olan bir malın anlaşma sağlanamadan kiralanamayacağını söyledi. Yılmaz, bir Keskinli olarak Keskin’in bir örfü, adedi ve geleneğinin olduğunu belirterek, Keskin insanının tarlasına, toprağına, namusuna ve silahına düşkün olduğunu söyledi. Yılmaz ’’Keskin insanının silahını almaya kalkarsan dikilir, ırzına namusuna bakarsan dikilir ve Keskin’in en az silahı, ırzı kadar toprağı da şerefidir’’ dedi.

 

Keskinlilerin 100 yıllık 800 yıllık toprağına sahip çıkmamasının mümkün olmadığını kaydeden Yaşar Yılmaz, Köprüköylülerin çoluk çocuğunun geleceği olan atalarından yadigar olarak kalan topraklarını korurken hiçbir zaman insanların hakkına hukukuna tecavüz etmek bir niyetinin olmadığını söyledi. Köprüköy’ün ortak malı olan Ziyaret tepe ve Seyitoğlu’nun dölek olarak bilinen arazinin birilerinin gelerek küçük paralarla kullanmasına Köprüköylülerin müsaade etmeyeceğini söyledi.

 

Şu anda hazine arazi olarak görülen ve Köprüköy Hacıobası, Danacıobası, Haydarsultan, Konur, Çelebiye bağlı Tilkili ve daha birçok köyün ortak yaylağının AK Parti eski Mersin Milletvekili Mustafa İyice tarafından alınmak kapatılmak istediğini kaydeden Yılmaz, araziyi ne amaçla alırsa alsın Köprüköylülerin ve diğer köylülerin arazisini kesinlikle vermeyeceklerini söyledi. Arazinin kiralanması ve ya alınması amacının söylendiği gibi gerçeği yansıtmadığını bildiren Yılmaz arazinin ne amaçla alınırsa alınsın Köprüköylülerin yüzyıllardır kullandıkları arazisine sahip çıktığını ve bir karış toprak vermeyeceklerini söylediklerini bildirdi.

 

Yılmaz buradan bir karış toprak vermenin gerisinin geleceği anlamına geldiğini de belirterek Köprüköy Belediye Başkanının da köylülerin menfaatlerine aykırı davrandığına inanmadığını söyledi. Yaşar Yılmaz Belediye Başkanının köylülere bu işin arkasında iki bakan valinin olduğunu söylemesinin de art niyetli bir söylem olmadığını belirtti. Köprüköylülerin kendi arazilerini bazılarının kendi çıkarına kullanmasına ve arazilerinin peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğini belirtti.

 

Köprüköy Mahalle muhtarları Talip Kaya, Zekeriya Büyükkaya, Hacıobası köyü muhtarı Üçler Gürler, Danacıobası köyü muhtarı Cahit Karataş ve Köprüköy Belediye Başkanı Hasan Taşpınar’ın da hazır bulunduğu toplantıda köylüler buradaki satışta Belediye Başkanının da etkili olduğunu belirterek satıştan bir an önce vazgeçilmesini istediler. Köylülerle bir araya gelen Yaşar Yılmaz ise bu konuda Belediye Başkanının böyle bir şeye gireceğine inanmadığını ancak böyle bir şey varsa önce kendisinin buna karşı çıkacağını belirtti. Yaşar Yılmaz istenen yerlerin 3 bin 500 dönümlük bir arazinin söz konusu olduğunu burayı almaya çalışanların söylediklerinin aslı olmadığını bunun için buranın böyle kötü niyetle satılmasına karşı çıkacaklarını bildirdi.

 

Köylülerin az bir araziyi alacakları şeklindeki serzenişlerini Yılmaz ‘’Ucunu kanattıkları zaman gerisi gelir, buradan bir karış verilecek toprak yok, buna hepimiz karşı çıkacağız, burun arkasında vali ve iki bakan var diyenlere inanmıyorum, belediye başkanının böyle bir şey söyleyeceğine inanmıyorum. Bunun arkasında siyasiler olabilir, çıkar çevreleri olabilir nihayet siyasiler burada bugün var yarın yok, ama Köprüköy burada var olmaya devam edecek. Sayın valinin bu olayın arkasında olacağına inanmıyorum. Bir vali kendi sınırları içindeki insanların menfaatlerini korumakla mükellef, buradan sayın valimize seslenmek istiyorum burada bir satış böyle bir muameleden dolayı burayı satın almak isteyenlerle arada tatsız bir takım hadiseler olursa bunun önlemini almaz ise sayın vali suçludur buradan sayın valimizi uyarmak istiyorum’’ dedi.

 

Yaşar Yılmaz sözlerinin sonunda köylülere ‘’Bu konuda bin bir Keskinli olarak Köprüköylü olarak izlerle her zaman beraberim, her zaman yanınızdayım arkanızdayım, her aradığınızda yanınızdayım, sonuna kadar bunu takip edeceğim, haramilere bu toprakları kaptırmayacağız’’ diye konuştu. Burada partinin söz konusu olmadığını belirten Yılmaz bunda kimsenin siyasi bir amaç aramazsını buradaki meselenin herkesin atasından kalan toprağını korumak olduğunu kaydetti.  

 

 

 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli