Anahtar Kelimeler:

Kütüphaneler Haftasına Kutlama

Kütüphaneler Haftasına Kutlama

Kırıkkale Vali Yardımcısı İsmail Özdemir, "21. Yüzyılda insanların imkanı doğrultusunda düzenli olarak kitap okuması gerekmektedir" dedi.

Program Yapıldı

47. Kütüphane Haftası dolayısıyla Kırıkkale Kültür Merkezi`nde tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Yardımcısı İsmail Özdemir, ülkemizde kütüphanelere gereken önemin verilmediğini söyledi. Son yıllarda kitap okumanın ve kitap temin etmenin kolay olduğunu ve insanların kitap okuması gerektiğini belirten Özdemir, "Günümüzde kitap bulmak gerçekten çok kolay hale gelmiştir. Şimdi ki imkanlar bizlerin zamanında yoktu, buna rağmen yine biz gazete kupürlerini bile okurduk.

 

Bizleri Mutlu Ediyor

Günümüz teknolojileri ile Türkiye artık batılı ülkelerin seviyesine ulaştı. Kırıkkale`de düzenli okuma oranı 18 bin olarak gözümüze çarpıyor. Kitap herkesin dostudur ve kitaplar anıları tazeler. Okumak bir insanı çağdaş ve medeni bir hale getirir. Kütüphanemizde okumaya imkan var. Kütüphanemizde okuyucu kitlesini görmek bizleri mutlu ediyor. Bir kişiyi bile kitap okutuyorsak bu bizler için anlatılmaz bir mutluluktur. 21. Yüzyılda insanların imkanı doğrultusunda düzenli olarak kitap okuması gerekmektedir" diye konuştu.

 

Ödünç Kitap Sayısı

Kırıkkale Kütüphane Sorumlusu Öznur Özer ise Türkiye`de bulunan kütüphaneler hakkında bilgi verdi. Kırıkkale kütüphanesinin özelliklerini anlattı. Kırıkkale`deki kütüphanelerdeki kitap sayısının 36 bin 902 olduğunu bildiren Özer, 2010 yılı Ocak-Mart döneminde ödünç verilen kitap sayısının 11 bin 545 olduğunu 2011 Mart ayına kadar ödünç verilen materyal sayısı 18 bin 657’yi aştığını kaydetti. Özer, Kırıkkale kütüphanelerdeki üye sayısının ise 6 bin 395 olduğunu bildirdi.

 

Ödüller Verildi

Konuşmaların ardından Atatürk İlköğretim Okulu`nun hazırladığı mini tiyatro gösterisi sergilendi. İlköğretim öğrencileri sahneledikleri Oyunda kitap okumanın önemine değindi. Oyunda üstün bir performans sergileyen öğrenciler büyük alkış topladı. Ardından yine Atatürk İlköğretim Okulu`nun hazırladığı, içeriğinde ülkemizin diğer ülkelere oranla kütüphaneleşme ve kitap okuma oranlarının yer aldığı slayt gösterisi yapıldı. Törenin bir yıl boyunca en çok kitap okuyan kişilere çeşitli hediyeler verildi.

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli