Anahtar Kelimeler:

Özel Açıklamalar Yaptı

Özel Açıklamalar Yaptı

AK Parti Kırıkkale İl Teşkilatı`nda basın mensupları ile bir araya gelen eski İçişleri Bakanı ve yeni milletvekili adayı Beşir Atalay Türkiye`nin uluslararası alanda büyüğünü, dünyanın en önemli ülkelerinden bir haline geldiğini ancak kendi içerisinde vat

Basın Toplantısı Yapıldı

AK Parti Kırıkkale milletvekili adayları Beşir Atalay, Oğuz Kağan Köksal, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, kentte faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensupları ile İl Başkanlığı toplantı salonunda bir araya geldiler. Toplantıda özellikle yerel medyanın önemine değinen Atalay gündeme dair soruları da cevaplandırdı.

Kürt Açılımı Açıklaması

Bir basın mensubunun, "Güneydoğu`da bazı BDP bağımsız adayları, Kürdistan`dan, özerklikten kendi yasalarını yapmaktan söz ediyor. Sizce bu konuşmaları Kürt açılımından aldıkları güçle mi yapıyorlar" sorusu üzerine Beşir Atalay, "AK Parti sorunları halının altına itmiyor. Türkiye büyüyor, uluslararası alanda Türkiye dünyanın en önemli ülkelerinden birisi oluyor ama kendi içinde vatandaşlarıyla sorunları var. Bu sorunları da çözelim diye yola çıktık. Milli birlik ve kardeşlik projesinin amacı, hedefi budur. Eğer bunları gündeme getirilmeseydik Türkiye daha kötü noktalara giderdi. Şimdi devlet şunu yapmış veya devletin yöneticileri, vatandaş devletin bazı kesimlerine güvenini kaybetmiş.

Bütünleştirme Çabası

Yanlış uygulamalar olmuş. Şimdi devlet özeleştiri yapıyor ve o yanlış uygulamaları tamir ederek o vatandaşların tekrar güvenini kazanmaya çalışıyor. Bunu da sadece AK Parti yapar. Başka partiler yapmaz. Başka partiler bundan nemalanıyor. Bu devam etsin istiyor. Birileri terör artsın, ben de oyumu alayım, terörden faydalanayım diye siyaset yaparlar. Bizim farkımız şu, biz bütün vatandaşlarımızı tekrar kazanalım ve Türkiye`yi bütünleştirelim istiyoruz" dedi.

Tabanları Kalmıyor

Türkiye`nin bütünlüğünün çimentosunun AK Parti olduğunu ifade eden Beşir Atalay, "AK Parti her yerde vardır. Bütün il, ilçe ve beldelerde, biz ülkemizin her köşesine gideriz. Biz her yerde varız. AK parti bu bütünleşmeyi yapamazsa diğerleri sadece parçalar. Diğerleri, kimi bölgesel siyaset yapar BDP gibi, kimi de etnik siyaset yapar. Türkiye onların eline kalırsa paramparça olur. Şimdi BDP`nin telaşı şu, vatandaş ellerinden gidiyor. Tabanları kalmıyor, biz alıyoruz.

İstemelerinin Sebebi Bu

Tekrar AK Parti`nin politikalarıyla Kürt kökenli vatandaşlarımızın devlete güvenleri artıyor. Ama onlar bunu istemiyor. İstismar edecekleri zemin kalmıyor. Yani terörü falan canlandırmak istemelerinin sebebi bu. Huzurlu bir seçim ortamında onlar fazla oy alamayacaklar. Başka partiler de var huzurlu seçim ortamında fazla oy alamayacak, terörden nemalanacak" şeklinde konuştu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli