Anahtar Kelimeler:

Şöförün İlginç Sergisi

Şöförün İlginç Sergisi

Kırıkkale`de minibüs şoförlüğü yapan Emir Ali Elitok, boş zamanlarında yaptığı el sanatlarını vatandaşların beğenisine sundu.

Yeni Sergisi Açıldı

Kırıkkale Vali Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Karacaev`in açtığı sergi görenleri maziye götürüyor. El oymacılığından yapılan sergide kağnılar, beşikler, düğünler, Oyuncaklar, insan fügürleri, tarihi mekanlar ve tespihler, biblolar, gemi, düven, tırmık, yaba, yufka açma tablası, at arabası, büyükbaş hayvanlar ve çeşitli hediyelik eşyalar bulunuyor.

Son Çalışması

Hiçbir eğitim almadan sadece boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı hobi Elitok`ta sevda haline dönüşmüş. Elitok son çalışmasını ise Kırıkkale üzerinde yoğunlaştırdı. Kırıkkale`de bulunan tarihi ve turistik mekanları ağaçlara işlemeye başladı. Sergi açılışında Vali Yardımcısı Karacaev topaç çevirdi. Çocuklar da tahtadan yapılan bisiklete bindi, kadınlar ise içinde Oyuncak bebek bulunan beşik salladı.

Bilgi Verdi

Minibüs hattında fazla araç olduğu için bir gün çalışıp bir gün evde oturduklarını açıklayan Elitok, "Ben de elimdeki bıçakla ağaçtan bir şeyler yapmaya başladım. İşi ilerleterek evinin bir odasına ağaç torna tezgâhı kurdum. Önce çevredeki yakınlarıma bir şeyler yaptım. Ağaç oymadan biblolar, kağnılar, gemi, düven, tırmık, yaba, yufka açma tablası, at arabası, büyükbaş hayvanlar ve çeşitli hediyelik eşyalar yapma işini ilerlettim. Bu işi yaparken hem dinleniyor hem de çok zevk alıyorum. " dedi.

Yetenek Var

Bunun ne okuluna ne de kursuna gittiğini belirten Elitok, "Tamamen bu bende bir Allah vergisi yetenek. Köyde yaşadığım yıllarda komşularının kağnı, at arabası ve öküzleri vardı. Biz de fakir olduğumuzdan bunların hiçbiri yoktu. Bunlara sahip olamamanın belki de bir dürtüsü olarak bu işe başladım. " diye konuştu. Kendisine imkân verildiğinde bu işi daha ileri götürerek atölye kurmak istediğini söyleyen şoför Elitok, yetkilileri desteğe çağırdı.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı