Anahtar Kelimeler:

Bakan Akdağ Eleştirdi

Bakan Akdağ Eleştirdi

Kırıkkale‘ye biz dizi ziyaret için gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önemli açıklamalarda bulundu, MHP, CHP ve BDP'yi eleştirdi.

Kırıkkale Ziyareti

AK Parti Kırıkkale Milletvekili adaylarına destek vermek için Kırıkkale‘ye gelen Sağlık Bakanı Akdağ, Çarşı Camii‘nde kıldığı öğle namazının ardından esnaf ziyaretinde bulundu. AK Parti Kırıkkale Milletvekili adayları, Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Eski Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Kösal, Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Demir ve partililerle esnaf ziyareti yapan Sağlık Bakanı Akdağ, ziyaretlerinde sık sık vatandaşların taleplerine karşılık verdi.

Esnaf Ziyareti

Esnaf ziyaretlerinin ardından AK Parti İl Başkanlığı‘nda partililer ve basın mensupları ile bir araya gelen Bakan Akdağ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İlk olarak Kırıkkale Milletvekili adaylarının ülke için yaptığı hizmetlerden bahseden Akdağ, daha sonra bakanlığı sürecinde Kırıkkale ve ülke için yaptığı hizmetleri sıraladı.

Eleştiri Açıklamaları

Seçim gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Akdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Deniz Baykal‘dan biraz daha fazla oy alabilmek için atamayacağı taklanın, söylemeyeceği yalanın kalmadığını söyledi. Akdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu, sayın Baykal‘ın aldığı oyun biraz daha fazlasını almak için yapmayacağı şey, atmayacağı takla, söylemeyeceği yalanı olmayan bir politikacı. Sayın Bahçeli‘de barajın altına kalmamak için atmayacağı iftira, konuşmayacağı laf, yapmayacağı hakareti olmayan bir politikacı.

Derslerini Alacaklar

Ve bir rüyaları var. Olmayacak bir hayalleri var. Bu olmayacak bir rüya gerçekleşmeyecek hayal. Sayın Kılıçdaroğlu ile Sayın Bahçeli bir koalisyon kurmak hevesindeler. Allah korusun olmaz ya, böyle bir şey olsa memleketin ne hale geleceğini varın siz hesap edin. Ama ümit ediyoruz ki, Kırıkkalelerin ve tüm Türk Milletinin yapacağı gibi 12 Haziran‘da hem Sayın Kılıçdaroğlu‘na hem Sayın Bahçeli‘ye hem sayın BDP‘ye bir çok meselede referandumda olduğu gibi aynı hizaya geçen bu kişilere dersini bir kere daha verecektir" şeklinde konuştu.

Hastalık Açıklaması

Avrupa‘yı tehdit eden ağır bağırsak enfeksiyonuyla ölümlere neden olabilen virüsle ilgili olarak açıklamada bulunan Bakan Akdağ, bu virüse Türkiye‘de rastlanmadığını, Türkiye için gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Akdağ, "Şimdi Avrupa‘da çok sayıda insanın hastalanmasına bazı kişilerinde ölümüne yol açan bir bağırsak mikrobu var. Biz sağlık bakanlığı olarak bu meseleyi çok yakından takip ediyoruz. Bizim bu tür hastalıklarda erken uyarı sistemimiz ve böyle bir mikrop‘u Türkiye‘ye gelse geldiği andan itibaren takip edecek alt yapımız var.

Önemli Uyarılar

Şu ana kadar Türkiye‘de tespit emiş durumda değiliz ama vatandaşlarımızın yaz mevsiminde olması nedeniyle dikkat etmesi gereken hususları ben izah edeyim. Bu hususta bilimsel bir konuğumuz toplantı yaptı ve biz bilgi verdiler. Onların verdiği bilgi çerçevesinde üzerinde duruyorum. Mutlaka ellerimizi çok iyi yıkamalıyız. Yine en büyük problem el yıkma çıkıyor karşımıza. Toplumca, yemek yemeden önce çocuklarımızı doyurmadan önce, tuvaletten çıktıktan sonra ellerimizi bol sabunla iyice köpükleyerek ve iyici durulayarak yıkamalıyız. Her türlü sebzeyi meyveyi mutlaka bol su ile iyice yıkadıktan sonra tüketmeliyiz. Pişirilerek tüketilen gıdaları da iyice pişirerek tüketmeliyiz. Aslında bu tedbirler bahsettiğim bakteri için değil ağızdan ulaşılan bütün hastalıklar için geçerlidir. Genel olarak yaz mevsiminde bu tedbirlere riayet edip uyalım" dedi.

Allah Sağlık Versin

Kırıkkale’de sağlık eski bakanı Osman Durmuş’u da eleştiren Akdağ, “Önemli olan bina yapmak değil. Hizmet üretmek. Kırıkkale’de öyle bir bakan vardı. Ama sağlık onların döneminde yerlerde sürünüyordu. Ne yaptıysak biz yaptık. Allah onlara da sağlık versin” dedi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı