Anahtar Kelimeler:

Ab Uyum Süreci

Ab Uyum Süreci

Kırıkkale Valiliği İl Planlama Müdürlüğü`nce organize edilen "AB Uyum Sürecinde 2`inci Dönem Danışma Kurul Toplantısı" yapıldı.

Bilgi Verildi

Valilik toplantı salonundaki toplantıda, 2011 döneminde başvurusu yapılan projeler hakkında bilgi veren Proje Destek Ofisi Görevlisi Turgay Ünal, vatandaşa hizmet odaklı projeleri benimsediklerini söyledi. 2011 dönemi başvurusu yapılan ve üzerinde çalışma yürütülen projelerle ilgili bilgi veren Ünal, kurumlararası iş birliği ve koordinasyon, vatandaş odaklı hizmet anlayışı, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde verimliği artırma, kimyasal yangın ve patlamalara müdahalede modern teknikler gibi birbirinden farklı projelerin üzerinde çalışıldığını söyledi.

Ab Çalışmaları

Ünal, AB toplantılarının her fırsatta yapıldığını dile getirerek, "Eğitim Bir-Sen Erzurum 2 nolu Şubesi koordinatörlüğünde yürütülen Mesleki Eğitimi AB Standartlarında Yenileme ve Geliştirme Projesine, emniyet müdürlüğünden 14 özel sektör temsilcisi, 6 kişiyle katılmıştır. Gençlerin proje hazırlama konusunda aktif rol almalarına katkı sağlamak amacıyla, AB Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Gençlik Projeleri konusunda 400 lise öğrencimiz ve öğretmeninden oluşan gruplara Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda 7-10 Mart 2010 tarihlerinde 4 gün eğitim verilmiştir" dedi.

Bilimsel Konferans

Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kırıkkale İl Özel İdaresi tarafından yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren İl Özel İdaresi görevlisi Suat Arslan, "VET PROJECTS adlı projemiz 9 farklı Avrupa ülkesinden 11 farklı kurumun bir araya gelerek, mesleki eğitim ve öğretimde teknik personel ve öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenebilecekleri bir anlayışa dayalı olan proje tabanlı öğrenim sistemine uygun modeller geliştirmelerini ve kendi ülkelerinin eğitim sistemlerine bunu bir hizmet olarak sunmalarını amaçlamaktadır. Bu doğrultuda projemiz personele yönelik hizmet içi eğitim faaliyetleri düzenlenmesinin yanı sıra, 2012 Mayıs ayında 9 farklı ülkeden Kırıkkale`yi ve il özel İdaresi`ni ziyarete gelecek olan yaklaşık 20-30 kadar katılımcıya, proje yöntemi konusunda bilimsel bir konferans ve Workshop etkinliği düzenlenecektir" diye konuştu.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false