Anahtar Kelimeler:

Arıcılık Çalışması

Arıcılık Çalışması

Sulakyurt ilçesinde hazırlanan proje kapsamında bir çiftçiye 30 adet arılı kovan teslim edildi.

30 Adet Kovan

Sulakyurt Kaymakamlığının "Gelir Getirici Arı Yetiştiriciliği Projesi" ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğünce 2009 yılında başlayan ve 2011 yılında da devam eden proje kapsamında, ilçeye bağlı Yağbasan köyünde İbrahim Karamızrak`a 30 adet arılı kovan verildi. 3 yıl ödemesiz 5 yıl faizsiz olan arı yetiştiriciliği projesiyle, yeterli geliri olmayan ailelerin yaşam standartlarının yükseltilerek, yörede arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Katkı Sağlanıyor

SYDV Müdürü Emin Yüksel, bölgede arıcılık çalışmalarının yöre halkı için gelir getirici bir uğraş olduğunu belirterek, "İlçemize ait köylerimizde doğal bitki örtüsünün zenginliğinden de faydalanarak arıcılık yapmak isteyen çiftçilerimize iş istihdamı sağlanarak elde edilen bal ve bal ürünleriyle çiftçilerimizin aile ekonomilerine katkı sağlanmış olacaktır. Vakfımızın hazırladığı proje kapsamında bir çiftçimizi daha bu vesileyle kalkındırmış olacağız.

Daha Da Geliştirilecek

Daha önceki yıllarda uyguladığımız proje kapsamında Koru köyünde Seyit Tamkoç`a 40 adet arılı kovan vermiştik. Arıları çoğalarak 100 kovana ulaşan çiftçimizden bu kez biz kovan satın alarak hem çiftçimize katkıda bulunduk hem de geri dönüşüm imkanı sağlamış olduk. Bunları Yağbasan`daki vatandaşımıza verdik. Bu tür uygulamalarımızda inşallah bundan böyle ilçemizdeki arıcılık çalışmaları gün geçtikçe aratarak devam edecektir" diye konuştu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false