Anahtar Kelimeler:

Sigara Çalışması

Sigara Çalışması

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Birimi`nin kayıtlarına göre, 2011 yılının ilk altı aylık döneminde 477 kişi ilaç tedavisi ile sigarayı bıraktı

Olumlu Gelişme

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Birimi`nin kayıtlarına göre, 2011 yılının ilk altı aylık döneminde 477 kişi ilaç tedavisi ile sigarayı bıraktı. Kırıkkale Devlet Hastanesi Kanser Araştırma ve Tedavi Merkezinin Sigara Bırakma Polikliniğinde görevli olan 2 hekim ve 2 yardımcı sağlık görevlisi, haftanın 5 günü sigarayı bırakmak isteyenlere hizmet verdi. 2010 yılının Temmuz ayında faaliyetine başlayan KETEM’e her geçen gün başvuru sayısı artıyor. Bugüne kadar 12 bin 589 kişinin sigarayı bırakmak için başvuruda bulunduğu öğrenildi. İlk başvuruda ise 2 bin 133 kişinin tedavi aldığı, bu kişilerden bin 375`inin tedavisinin halen devam ettiği belirtildi.

Bilgi Verdi

Kırıkkale’de sigaraya karşı mücadelede aralıksız devam edildiğini açıklayan İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bediha Türkyılmaz, tiryakilerin bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Sigara yüzünden ülkede binlerce kişinin hayatını yitirdiğini açıklayan Türkyılmaz, “Kırıkkale’de sigara içenlerin sayısı her geçen gün biraz daha azalıyor. Buda insanların sigarayı bırakmak istediğini gösteriyor. İl Sağlık Müdürlüğü olarak, mücadelemize aralıksız devam edeceğiz.” Dedi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli