Anahtar Kelimeler:

EMNİYET UYARIYOR

EMNİYET UYARIYOR

28 Şubat post-modern darbe sürecinde disiplinsizlik suçlaması ile Türk Silahlı Kuvvetleri`nden ihraç edilen Ahmet Okçu, işsiz kaldıktan sonra önce eşi tarafından terk edildi, ardından 11 yıl boyunca pazarcılık yaptı.

YARGI YOLU

28 Şubat post-modern darbe sürecinde disiplinsizlik suçlaması ile Türk Silahlı Kuvvetleri`nden ihraç edilen Ahmet Okçu, işsiz kaldıktan sonra önce eşi tarafından terk edildi, ardından 11 yıl boyunca pazarcılık yaptı. Ekonomik olarak iflas eden Okçu için iade-i itibar adeta mucize oldu. Tüm zorluklara göğüs geren Okçu, Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başlayacak olmasının heyecanını yaşıyor.  12 Eylül 2011 referandumunun kabul edilmesiyle birlikte YAŞ kararlarına yargı yolu açıldı. Oylamanın ardından YAŞ kararlarında `disiplinsizlik` gerekçesiyle haksız yere ordudan uzaklaştırılan subay ve astsubayların, iade-i itibarlarını iade eden yasa tasarısı 17 Şubat 2011`de TBMM tarafından kabul edildi.

HAKLARINI ALACAK

Ordudan şûra kararları ile uzaklaştırılan 2 bin 500`e yakın askerin, uzun yıllarca çektikleri sıkıntılarına çözüm bulunmuş oldu. YAŞ mağduru bin 543 subay ve astsubay, Milli Savunma Bakanlığı`na müracaat ederek haklarının iade edilmesini talep etti. TSK`da görev yapan emsalleri ile aynı yasal haklara kavuşma hakkına sahip oldu. Hakları iade edilen subay ve astsubayların bir sıkıntıları daha var. YAŞ mağdurları, OYAK primlerinin ve geriye dönük maaşlarının iade edilmesini istiyor. Mağdurlar, maaş ve OYAK ikramiyelerinin de ödenmesi ile tam haklarını almış olacaklarını dile getirdi.

KIRIKKALE’DE OTURUYOR

Kırıkkale`de ikamet eden Okçu`nun ordudan ihraç edilme süreci ve sonrası adeta film serüveni gibi. Edirne`de Kara Kuvvetleri Komutanlığında görev yaptığında İstihbarat Şubesinde olduğunu kaydeden Okçu, 28 Şubat döneminde ordu içinde komutanları tarafından psikolojik baskı altında kaldığını ifade etti. Okçu, her ay 2 defa yapılan kokteyllere eşinin başörtüsünü çıkararak katılması yönünde talimatlar adlığını kaydetti. Bu sözler karşısında eşini kokteyllere götürmediğini belirten Okçu, `Biz inançlarımız doğrultusunda yaşadık. Maddi olarak düşünseydim. Eşimin başörtüsünü çıkarttırır. Rahatça bir hayat sürerdim. O yüzden götürmedim. Ama bizi çok zorladılar. " dedi. Okçu, bir süre orduda görev yaptıktan sonra `disiplinsizlik` suçlaması ile 2000 yılında ordudan ihraç edildiğini söyledi.

HERKES KAÇTI

Okçu, ihraç edilmesinden sonra bütün yakınlarının `vebalı` gibi kendisinden kaçtığını kaydederek, "Annem, babam, kardeşlerim bütün tanıdıklarım akrabalarım beden kaçtı. Bir Allahın Kulu bana elini uzatmadı. " şeklinde konuştu. Olaylar sonrasında çok kırıldığını belirten Okçu, dedesinin kardeşinin "Oğlum orası peygamber ocağı, sen bir halt işlemişsin ki seni oradan attılar. " şeklinde sözler sarf ederek yargısız infazda bulunduğunu söyledi. Ailesi tarafından yalnız bırakılan Okçu, en kötü olayın ise eşinin tüm eşyalarını toplayarak evi terk ederek, boşanmaları olduğunu dile getirdi. Ordudan ihraç edilmesinin boşanma nedeni olduğunu belirten eski Astsubay, eşinin mahkemede "Ordudan atıldığı için boşanmak istiyorum" dediğini söyledi. Okçu, "Eşime bir kere bile vurmuş, darp etmiş değilim. Küfür, hakaret gibi şeyler hiç olmadı. Ama o beni terk etmeyi tercih etti. " dedi.

PAZARCILIK YAPIYOR

İşsiz kaldıktan sonra başka yerlerde iş bulamadığını belirten Okçu, son çare olarak pazarcılık yapmaya karar verdiğini ancak bazı gizli ellerin pazarcılar odasına kayıt yaptırmasına dahi izin vermediğini dile getirdi. Okçu, `Pazarcılar Odasına girmemem için benim dosyamı orada çıkartmaya çalıştılar. Çok zor günler geçirdim" ifadesini kullandı. `11 yıl boyunca pazarcılık yaptım. Çok sıkıntı çektim` diyen eski Astsubay, nihayetinde iade-i itibar yasası ile birlikte suçsuz olduklarının ortaya çıktığını, yeniden eski yaşantısına dönme fırsatının doğduğunu kaydederek, Ankara`da Adalet Bakanlığında görev yapmaya hazırlandığını söyledi.

 

İFLAS ETTİ

Okçu, 11 yıl boyunca maddi olarak büyük sıkıntılara girdiğini, son olarak pazarcılıktan da iflas ettiğini dile getirdi. Geriye dönük maaşların ve OYAK primlerinin geri verilmesi dâhilinde borçlarını ödeme fırsatı da yakalayabileceğini dile getiren Okçu, "11 yıllık süreç içersinde hayata tutunmaya çalıştım. Elimden geldiğince çalışmaya gayret gösterdim ama borçlar o kadar birikti ki son olarak pazarcılıkta da iflas ettim. Geriye dönük maaşlar ve OYAK primleri ödense gerçekten çok iyi olacak. Devletimiz bunu ödeyecek güçtedir. Hayatımı yeniden düzeltebilmem açısından bu çok iyi olur. Maddi konularda da yeniden bir şeylerin yapılmasını bekliyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Hükümete ve bu konuyla ilgilenen herkese teşekkür ediyorum. Suçsuzluğumuz bu şekilde ispat edildi" dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false