Anahtar Kelimeler:

Sahte Alışveriş Sitesiyle Dolandırdılar

Sahte Alışveriş Sitesiyle Dolandırdılar

İnternetten satış yapan sitelerin kopyalarıyla organize bir şekilde dolandırıcılık yapan 20 kişilik şebeke yakalandı.

Türkiye`de 5 ilde yapılan operasyonlarda, internetten satış yapan sitelerin kopyalarıyla organize bir şekilde dolandırıcılık yapan 20 kişilik şebeke, Jandarma ekiplerince yakalandı. Kırıkkale İl Jandarma komuntanlığınca geçtiğimiz Haziran ayı başında başlatılan operasyon sonuçlandı.

Gözaltına alınanlar arasında Üniversite mezunu bilgisayar uzmanlarının da bulunduğu öğrenildi. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar ile çalıntı kredi kartı bilgilerinin bulunduğu hard diskler ele geçirildi.

110 Sahte Alışveriş Sitesi Yapmışlar

Jandarma Ekipleri, şebekeyle ilgili yaptıkları soruşturmada zanlıların çalışma yöntemlerini de ortaya çıkardı. Şebekenin sanal alışveriş yapılan sitelerin benzerlerini yaparak, mağdurların bu sitelere giriş yapmasını sağladıkları, daha sonra da dolandırdıklarını belirledi. Kendisini gerçek sitede olduğunu zanneden kişilerin, bilgisayar üzerinden girdikleri kredi kartı bilgilerini alan zanlıların, bu bilgilerle başka sitelerde alışveriş yaptıkları öğrenildi. Zanlıların bu yöntemle şu ana kadar 872 kişiden 840 bin liralık dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. sahte 110 alışveriş sitesi açtıkları belirlenen zanlılardan ele geçirilen bilgisayarların incelemesinin sürdüğü, mağdur sayısının artabileceği belirtildi.

Kart Şifrenizi Yada Anne Kızlık Soyadını Vermeyin

Öte yandan internet üzerinde alışveriş yaparken vatandaşların dikkatli olması konusunda uyardı. Yetkililer özelikle internet sitelerinden alışveriş yapılırken anne kızlık soyadı yada kredi kartı şifresinin kesinlikle verilmemesini, bu bilgilerin yasal olarak çalışan alışveriş sitelerinde kesinlikle istenmediğini söylediler.

20 Kişi Tutuklandı

Jandarma tarafından haklarında organize bir şekilde bilişim suçu işlemek iddiasıyla işlem yapılan 20 kişilik çete çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Yetkililer, şebeke üyesi iki kişinin daha yakalanması için operasyonların sürdüğünü belirttiler.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli