Anahtar Kelimeler:

Başbakan Erdoğan`dan Sağduyu Mesajları

Başbakan Erdoğan`dan Sağduyu Mesajları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari`de yaşanan saldırıya ilişkin açıklama yaptı

Hakkari`nin Çukurca ilçesinde dün gece yaşanan ve 24 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında terör zirvesi yapıldı. Erdoğan, toplantı sonrası konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan`ın konuşması:

"24 ŞEHİDİMİZ VAR"
Değerli Basın Mensupları, Aziz milletim. Öncelikle hepimizin başı sağolsun. Rabbimden, Hakkari`nin Çukurca ilçesinde vatan savunması esnasında şehit düşen güvenlik görevlilerimiz için rahmet niyaz ediyorum. Mekanları cennet olsun diyorum. Milletimizin her bir ferdine, şehitlerimizin yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize sabır ve başsağlığı temenni ediyor; yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Çatışma bölgesi Çukurca`dan gelen haberlere göre şu an itibariyle 24 Mehmetçiğimizi şehit verdik; 18 askerimiz de yaralandı.

Şu an itibarıyla, bölgede uluslar arası hukukun öngördüğü sıcak takip dahil olmak üzere, geniş çaplı operasyonlar devam ediyor. Bu acı hadisenin akabinde ben, bugün için planlanmış olan resmi Kazakistan ziyaretimi iptal ettim. Başbakanlıkta, ilgili bakanlarımız, Genel Kurmay İkinci Başkanımız ve MİT Müsteşarımızın da katılımıyla detaylı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Genel Kurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanlarımız incelemeler yapmak üzere bugün bölgeye gitmiş bulunuyorlar.

"HİÇBİR SALDIRIYA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"
Ben bugün burada özellikle şu hususu aziz milletimle paylaşmak istiyorum.Türkiye düşmanları şunu çok ama çok iyi bilmek durumundalar: Türkiye, Sarıkamış, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşımız başta olmak üzere, şehitlerimizin aziz ruhları üzerine inşa edilmiş bir ülkedir. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmış; bu topraklar bu şekilde bize vatan olmuş; bayrağımız, rengini şehidimizin al kanından almıştır. Vatan da, bayrak da bizim için namustur, şereftir; uğruna her bir vatan evladının can vereceği kadar kutsaldır ve mübarektir. İçerden ya da dışardan, hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğimizi, hiçbir şekilde geri adım atmayacağımızı, vatan toprağının tek bir zerresini dahi feda etmeyeceğimizi, dostun da, düşmanın da çok iyi bilmesi, anlaması ve idrak etmesi gerekir.Bu ülkenin birliğine, dirliğine, bütünlüğüne kastedenler karşısında tek bir milim bile geri çekilmedik, çekilmeyeceğiz. Bu ülkenin huzuruna, istikrarına, asil yürüyüşüne kastedenler karşısında tek bir adım bile geri gitmedik, gitmeyeceğiz. Özellikle, bu ülkenin kardeşliğini hedef alanlara karşı en küçük bir müsamaha dahi göstermedik, göstermeyeceğiz.

Altını çizerek ifade ediyorum: Sadece dağdaki taşeron örgüte karşı değil; o taşeron örgüte ihale veren, onu adeta bir kukla gibi, bir piyon gibi, satın alma ya da kiralama yoluyla kullanan Türkiye düşmanlarına karşı da amansız bir mücadele vermeye devam edeceğiz. Her kim ki, teröre gizli ya da açık destek veriyorsa.Her kim ki, terörü besliyor, kolluyor, yataklık ediyorsa. Kim ki, teröre müsamaha gösteriyor, terörün kanlı yüzünü örtmek, terör örgütünün insanlık dışı saldırılarını görmezden gelmek gibi bir gafletin içinde bulunuyorsa. Tamamı bilsinler ki, Türkiye Cumhuriyeti devletinin nefesi, her birinin ensesinde olacaktır. Terör örgütü nereden besleniyor, nereden destek alıyor, kim veya kimler tarafından teşvik ediliyorsa, hepsinden mutlaka bunun hesabı misliyle sorulacaktır.

"PKK TAŞERONLUK YAPIYOR"
Burada, özellikle iki hususu dikkatlerinize sunmak istiyorum: Birincisi; son dönemde yoğunluk gösteren terör faaliyetleri, terör örgütünün birilerinin maşası olduğunu çok net olarak ortaya koymuştur. Terör örgütü, Türkiye`nin huzuruna, kardeşliğine ve istikrarlı büyümesine kasteden odakların taşeronu olduğunu bu son olaylarla bir kez daha göstermiştir. İkinci husus: Terör örgütü, bu son saldırılarla, toplumu tahrik etmek, provokasyon yapmak, zihinleri bulandırmak ve milletin hassasiyetlerini kaşımaktan başka bir hedefi olmadığını da açıkça ortaya koymuştur. Anne karnındaki bebeği katledecek kadar gözü dönen; Sokaktaki 4 yaşındaki yavruyu katleden; Cami imamlarını, ekmek parası için ter döken işçileri, masum sivilleri öldüren, Öğretmen kaçıran, iş makinesi yakan, mühendis katleden, Gösterilerde annelerin, gençlerin ölmesi için temennide bulunan; Kendi mensuplarına karşı bile acımasızca şiddet uygulayan, kendi mensuplarını infaz eden ve bunu ailelerinden saklayan bir örgütün, tahrik, tedhiş ve provokasyondan başka bir hedefi yoktur ve olamaz.

SAĞDUYU MESAJLARI
Aziz milletime sesleniyorum: Bu elim, bu acı hadise karşısında kim ki öfkesine hakim olamaz, kim ki metanetini muhafaza edemezse, biliniz ki terör örgütü işte o zaman hedefine ulaşır. Biz, millet olarak, tarih boyunca defalarca yaptığımız gibi, bu elim hadise karşısında da vakarımızı, metanetimizi, serinkanlılığımız bozmayacağız. Demokrasinin, özgürlüklerin, insan hak ve hürriyetlerinin, terörün panzehiri olduğunu geçtiğimiz dönemde yaşayarak tecrübe ettik. Yeni, sivil, demokratik bir Anayasa yapma çalışmalarının başlayacağı gün yapılan bu hain saldırı, bizi aydınlık ufuklardan alıkoyamayacaktır. Bir yandan terörle mücadele edeceğiz, bir yandan da terörün istismar zeminini yok etmek için aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Bugün her zamankinden fazla birlik ve bütünlük sergilemek durumundayız. Bugün, her zamankinden çok daha fazla şefkatle, samimiyetle, hasbilikle kucaklaşmak durumundayız. Bugün, suçlamak, eleştirmek, hamaset, istismar ve tahrik tohumları ekmek yerine dayanışma içinde olmak zorundayız. Bugün, terör örgütünü sevindirme değil; dik durma, bu milletin asaletini bir kez daha sergileme günüdür. Türkiye`nin büyümesini, Türkiye`nin huzur, kardeşlik ve demokrasi içinde bir küresel oyuncu olarak asaletle yükselmesini hiç kimse ama hiç kimse engelleyemeyecektir.

Bir kez daha şehitlerimize Allah`tan rahmet niyaz ediyorum. Şehit yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, aziz milletimize bir kez daha başınız sağolsun, başımız sağolsun diyorum.Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.

PKK`yı ve isim değiştirerek ortalıkta dolaşanları teör örgütü olarak kınayamayanlar barış hakkında konuşmasınlar. Onların ağzına barış yakışmıyor. Barış konuşulmaz, barış yaşanır.

Başbakan olarak hakkımda çıkarılan internet andıcı yalanını yargı açıkladı. Hiçbir zaman o imza olmadı. O imza bölücü terörle mücadele için atılmış bir imza.

Medyayı duyarlı olmaya çağırıyorum. Çünkü bugün suçlamak, hamaset, istismar yerine dayanışma içinde olmalıyız.

Türkiye`nin küresel sistem içinde büyük ve kuvvetli bir oyuncu olmasını kimse engelleyemecektir.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli