Anahtar Kelimeler:

Sempozyum Bugün Başladı

Sempozyum Bugün Başladı

KIRIKKALE'DE ‘GEÇMİŞTEN GELECEĞE KIRIKKALE TARİHİ VE HALK KÜLTÜRÜ' SEMPOZYUMU

Kırıkkale Valiliği ile Kırıkkale Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği ‘Geçmişten geleceğe Kırıkkale tarihi ve halk kültürü’ isimli sempozyum kültür merkezinde yapılan törenle start aldı.

 

Kültür merkezinde düzenlenen ve 2 gün boyunca sürecek olan Geçmişten geleceğe Kırıkkale tarihi ve halk kültürü’ sempozyumu Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Sergisi’nin açılışı ile başladı. 81 ilden alınan tarihi ve kültürel örneklerden oluşan serginin açılış kurdelesini Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ve İl Kültür Müdürü Yahya Kemal Er kesti. Sempozyum hakkında bilgiler veren Vali Güner, amacın Kırıkkale’nin tarihi ve kültürel yapısının ön plana çıkarılması olduğunu söyledi.

 

Vali Güner, “Burada çeşitli örneklerden oluşan sergi, yöremizin, halkımızın ve kültürümüzün tanıtılması açısından mini bir sergi. Bu sergide çeşitli illerimizin kültürlerine dayalı zenginlikleri tasvip edilmiş. Burada bu güzelliği motif motif, desen desen, bazen başörtüsünde, bazen de bir bastonda, bir bakraçta görüyoruz. Bu, ülkemizin yöremizin zenginliğini gösteriyor. Kırıkkale olarak bizde zenginliğimize değer katmak, zenginliğimizi diğer illerin zenginliğiyle entegre etmek için bu sempozyumu düzenledik. Buradaki ana hedef ise Kırıkkale’nin halk kültürünü ve tarihsel yapısını bir kez daha göz önüne sürmek. İkinci olarak Üniversite-Şehir entegrasyonunu sağlamak, üçüncüsü de bunun görsel, basılı kitap haline getirerek halkımızın ve üniversitedeki hocalarımızın bir zenginliği olarak insanımıza sunmak” dedi.

 

81 ilden alınan tarihi ve kültürel örneklerden oluşan serginin tüm illerde zaman zaman açıldığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü Bilgi ve Belge Merkezi Müdürü Azime Çetinkaya, serginin amacının Türkiye’de halk kültürü konulu bilgi, belgeleri ve ürünleri toplayıp kayıt altına alarak gelecek kuşaklara tanıtmak, yaymak, göz alışkanlığı yapmak ve yapan ustaları desteklemek olduğunu belirtti. Sergiyi gezen vatandaşlar, tarihi ve geleneksel kültürün desteklenmesi açısından serginin faydalı olduğunu söylediler.

 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli