Anahtar Kelimeler:

VAN'DAN GELDİLER

VAN

Van`da meydana gelen deprem sonrası başlayan göç ile birlikte Günay ailesi Kırıkkale`ye bağlı Hasandede beldesine geldi.

 

VAN’DAN GELDİLER

Van`da meydana gelen deprem sonrası başlayan göç ile birlikte Günay ailesi Kırıkkale`ye bağlı Hasandede beldesine geldi. Hasandede Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun, 5 kişilik Günay ailesinin gidici değil kalıcı olarak beldelerinde ev verdiklerini ve gelmek isteyen depremzedelere her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi. Kırıkkale`nin Hasandede Beldesi Belediye Başkanı Malik Ejder Çoşkun `Van ve Erçiş de meydana gelen depremden sonra hükümetimiz tarafından orada yaşayan vatandaşlarımızın başlattıkları uygulama ile oradaki öğrencilerin veya isteyenlerin Türkiye deki bir çok okullara dağıtılacağını öğrenmiş bulunuyorum.

 

KALICI OLACAKLAR

Bizde Hasandede beldesi olarak oradaki öğrencileri gelmek isterlerse 100 tanesini beldemizin okullarında eğitim-öğretim konusunda katkıda bulunacağımızı buradan evlere yerleştireceğimizi bunların barınma, yeme içme konularında da belediye ve kasaba halkı olarak ortak katkı ve çabalar sarf etmeye hazırız. Bu amaçla da yazılı olarak Valiliğimize müracaat da bulunduk uygun görürlerse Hasandede beldesi olarak kapımız açık, Van Erciş den de bir aileyi Hasandede davet ettik. 5 kişilik aileyi bir eve yerleştirdik ve kalıcı olacaklar ve ülkemizin üretimini de katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTiler

Van Erçiş`den gelerek Kırıkkale`nin Hasandede beldesine yerleşen Günay ailesinden Baba Veysi Günay, anne Serap, çocukları Azra, Arda ve Ezgi ile birlikte beldede de kendilerine kucak açan başta Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun ve kasaba halkına teşekkür etti.

 

HAYALET ŞEHİR OLDU

Deprem sonrası Van ve Erciş`in hayalet şehre dönüştüğünü Baba Veysi Günay şöyle konuştu: `Biz Erciş de oturuyorduk. Ne yazık ki Van ve Erciş bir hayalet şehre döndüler. Yani bitti. Bizim evimizde de komple yıkılma tehlikesi olduğu için mecburen buraya geldik. Hasandede beldesine yerleşmeyi düşünüyoruz. Ben Van da cep telefon tamircisi, inşaat ustacılığım var. Hiç kimse zorla memleketinden ayrılmak istemez. Mecburiyet karşısında ayrılmak zorunda kaldık. Orada oturulacak bir yerimiz yoktu. Kalan binalar da hepsi hasarlı, Çocuklarımızla çadırlar da oturmak mümkün değildi.”

 

USTA ÖĞRETİCİ

Van Erciş de usta öğretici olarak görev aldığını belirten Serap Günay ise `İpek halı üzerine usta öğreticilik yapıyordum. Üç çocukla artık burada usta öğreticiliğime devam etmek istiyorum. Erciş çok kötü ve bitti. Buraya yerleşeceğiz. Mecburen çocuklarımızın eğitimi de önemli, orada sürekli deprem oluyor korkulu yaşamaktansa Hasandede beldesini tercih ettik” dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli