Anahtar Kelimeler:

TEMELDEN CENAZE ÇIKTI!

TEMELDEN CENAZE ÇIKTI!

Kırıkkale`nin Yahşihan ilçesine bağlı Alâeddin Mahallesi`nde temel kazısı sırasında çok sayıda insan kemiği bulundu. Olayla ilgili çalışma başlatıldı

 

KAZI SIRASINDA ÇIktı

Mahalle halkının toplu mezar olduğunu iddia ettiği bölgede bulunan kemiklerin, ne zaman gömüldüğü ve kimlere ait olduğunun belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Yahşihan Kaymakamlığı tarafından ilçede bulunan mağdur bir aileye ev yaptırılması için başlatılan çalışmalarda, bölüm bölüm toprağa gömülmüş halde insan kemiklerine rastlandı. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 30 santimetre derinlikteki bulunan kemiklerin İslam adetlerine göre gömülmediği belirlendi. Mahalle sakinleri çalışma sırasında etrafa dağılan kemik parçalarına daha önceden de başka yerlerde rastlandığını iddia etti. Alâeddin Mahallesi`nde rastlanan kemikleri gören mahalle halkı da durumu emniyet ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ilçe emniyet amirliği ekipleri ve Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve cinayet masası ekipleri, mezar olduğu ifade edilen alanda inceleme başlattı.

 

GAVUR MEZARLIĞI İMİŞ!

Alanı emniyet şeridine alan ekipler, mahalle muhtarı ve çevre sakinlerinden konu hakkında bilgi alarak tutanak tuttu. Konu hakkında konuşan mahalle sakinlerinden tarihçi Galip Aktuğ, çalışma yapılan yerin gâvur mezarı olarak anıldığını söyledi. Mahallede yaşayan yaşlı insanların mezar alanlarını daha önceden bildiklerini belirten Aktuğ, doğalgaz, su kazılarında da kemiklerin ortaya çıktığını ileri sürdü. Aktuğ, "Büyüklerimizin anlattıklarına göre, şu anki bulunduğumuz mahallenin büyük bir bölümü mezarlıkmış. Zaman zaman yapılan kazılarda kemiklere rastlanmaktadır" dedi. Olayla ilgili çalışma sürüyor. Kepçe ile temel kazısı sırasında 6 ayrı insana ait kemik çıkarıldı. Cumhuriyet Savcılığı’na intikal eden olay sonrasında kemikler toplanıp Adli Tıp’a gönderildi. Mezarların kıbleye dönük olmadığı ifade edildi. Kemiklerin kıbleye dönük şekilde değil, gelişigüzel olduğu bildirildi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false