Anahtar Kelimeler: Bakanlıktan projeye onay

Bakanlıktan iki projeye onay

 Bakanlıktan iki projeye onay

Bakanlıktan iki projeye onay

Önemli gelişme?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen iki projenin tanıtımı Vali Ali Kolat Belediye Başkanı Mehmet Saygılının katılımı ile tanıtıldı. Projelerin Kırıkkale için hayırlı olması dileklerinde bulanan Kolat ve Saygılı bu projeler in Kırıkkale´ye hayırlı olması temennilerinde bulundular

PROJE İÇİN TANITIM YAPILDI

Kırıkkale´de hazırlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen iki projenin tanıtımı polis evinde yapıldı. Polis evinde yapılan proje tanıtımlarına Vali Ali Kolat Belediye Başkanı Mehmet Saygılı başta olmak üzere projelerin ortakları da katılarak projeler hakkında bilgi varildi.  Düzenlenen tanıtım programında ilk olarak Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği tarafından hazırlanan Güzel Ağız, Güzel Yürek, Güzel Toplum projesi tanıtıldı.  Daha sonra ise Kırıkkale Sosyal Politikalar Topluğu tarafından hazırlanan Evimiz Kültürümüz Her Yer Kırıkkale Projesinin tanıtımı yapıldı.

GÜZEL AĞIZ, GÜZEL YÜREK,

Düzenlenen tanıtım programında Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği tarafından hazırlanan Güzel Ağız, Güzel Yürek, Güzel Toplum projesi tanıtımını Proje Sahibi Hafize Yıldız yaptı. Teknoloji çağında hızla ilerleyen ve gelişen Türkiye genç nüfusun çokluğu ile dünyada önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Yıldız, ? Genç ve dinamik çoğunluk ülke gelişimine katkı sağlarken kültürel anlamda da bazı sorunları beraberinde getirmektedir. Bunların başında dilimize giren yabancı kelimelerin çokluğu ve argonun ve küfrün günlük yaşantıda olağan bir şekilde sokaklarda kullanılması gelmektedir. Sokaklarımızda yüksek sesle ve son derece abartılı şekilde küfürlü konuşan insanlar yüzünden aileler rahat yürüyemez olmuştur. Aslında bu tüm Türk halkını kapsayan bir sorundur. Biz Kırıkkale Sosyal Yardım Derneği olarak bu sorunun çözüme ulaştırılması yolunda gençlere büyük görevler düştüğü konusunda hemfikiriz. Temiz toplum için temiz çocuk ve gençler gerekmektedir? ifadelerini kulandı.

TÜM HALKA DUYURULACAK

Yıldız yaptığı konuşmada, ?Faaliyetlerimizin ilki kültür merkezinde düzenlenecek can paneldir. Panelde konumuz edebi, dini ve hukuki açılardan ele alınacaktır. Panelimize konuşmacı olarak Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Murat Yiğit, İslami ilimler Akademisinden Yrd. Doç. Dr. Adem Yıldırım ve konunun hukuki açıdan incelenmesi boyutun da AK Parti Merkez ilçe Teşkilatı Başkanı Sayın Enver Kılıç beyefendi katılacaktır. Diğer organizasyonumuz Kırıkkale ilinde bulunan en büyük meydan olan Cumhuriyet Meydanında kısa bir basın açıklaması eşliğinde katılımcı gençlerle yaya olarak Kırıkkale turu ve afiş ve broşür dağıtımı yapılacaktır. Üçüncü organizasyonda ise Kırıkkale ili Celal Bayar Parkında öncelikle öğrencileri ve aileleri davet ederek büyük bir piknik düzenlenecektir. Piknik sırasında görsel materyaller dağıtılacak, yerel basın aracılığı ile faaliyetimiz tüm halka duyurulacak?

HER YER KIRIKKALE

Yıldız´ın ardından konuşma yapan Kırıkkale Sosyal Politikalar Topluğu tarafından hazırlanan Evimiz Kültürümüz Her Yer Kırıkkale Projesinin tanıtımı yapıldı. Sosyal Politikalar Topluğu başkanı Yaşar Atalay burada yaptığı konuşmada,  ?Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Politikalar Topluluğu olarak öncelikli amacımız değişik illerden geldiğimiz Kırıkkale´de katılımcı gençlerin özellikle sosyal, kültürel, sportif ve eğitsel etkinliklerle toplumsal yaşam içerisinde sağlıklı birer birey olarak yer almalarını sağlamak, gençlerin sosyal birer birey olması sürecinde katkıda bulunmak, yapılan etkinlikler ile zamanlarını toplumca kabul görmeyen kişi ve arkadaş gruplarıyla değil de kendilerini geliştirebilecekleri yerlerde geçirmelerini sağlayarak, suça sürüklenme veya suçtan zarar görme olasılıklarını en aza indirmesini sağlamak, topluma adapte olmalarına yardımcı olmak, ailesine ve topluma faydalı bireyler haline getirmektir.

ZİYARETLER YAPILACAK

Bu amaçla Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Politikalar Topluluğu olarak 2015 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında hazırladığımız "Evimiz, Kültürümüz Her Yer Kırıkkale" projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından kabul edilmiştir. Projemizde temel faaliyetler; Kırıkkale Üniversitesinde okuyan 25 bin üniversite öğrencisini ilde bulunan STK´lara ilgi ve becerileri doğrultusunda kanalize etmek, Üniversite öğrencileri ve ildeki gençlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda kurs, seminer, eğitim, atölye çalışmalarını organize etmek, Ülkemizin birçok ilinde; ayrıca uluslar arası fuarlarda stant kurup Kırıkkale kültürünü en olumlu şekilde paylaşmak istiyoruz. Engelli dernekleri ile ortak farkındalık çalışmaları, ilimizdeki kurum ve kuruluşlarla ortak " Kırıkkale " temalı tanıtım etkinliklerinin düzenlenmesi, Bosna Hersek, Makedonya, Çanakkale, Ankara, Gaziantep,Manisa, Aydın, Bursa, Bolu, Samsun, Amasya, Gaziantep Malatya illerinde projeyi tanıtıcı faaliyet ve ziyaretler planlanmaktadır? dedi.

HER ZAMAN DESTEK VERİYORUZ

Proje tanıtımlarının ardından konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, projelere her zaman destek verdiklerini belirtti. Saygılı yaptığı konuşmada, ?Çok hayırlı projeler ile karşı karşıyayız.  Kadınların elinin değdiği her yen güzel olur bayanları elinin değdiği her yer güzel olur. Bizim en çok üzerinde durduğumuz bir konuda cadde sokakta küfürlü konuşmak ve çekirdek konusu bunanla ilgili çalışmalar yapıyoruz? ifadelerini kulandı. Projelerin ikisinin de çok önemli olduğunu söyleyen Vali Ali Kolat, ?Projeler Kırıkkale İçin önemli. Küfür konusu çok önemli bir konu bu konular hakkında bilgiler verilmesi lazım. Bu konuda ne kadar başarılıyız tartışa biliriz bu Kırıkkale´nin değil birçok illerin sorunu bu sorun. Nerde nasıl konuşması gerektiğini bilmemiz gerekir. Bu konuda ciddi eksiklikler var bir çok bayan maça gelemiyor o ortam hepimizi rencide ediyor? dedi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli