Anahtar Kelimeler: Bugün temayül görüşme

Bugün temayül ve görüşme var!

 Bugün temayül ve görüşme var!

Bugün temayül ve görüşme var!

AK Parti başkanını arıyor

 

Temayül yapılıyor

 

 

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı´nı belirlemek için bugün parti binasında hem temayül yapılacak ve hem de görüşme olacak.

 

TEMAYÜL YAPILACAK

Genel Merkez´den gelecek iki koordinatör milletvekilinin partinin il başkanı adayları ile yüz yüze görüşme yapacağı ve sandık kurularak temayül yoklamasında bulunacağı öğrenildi. İl başkanlığı için ismi geçen kişiler ile yapılacak görüşmenin yanı sıra ilk üç ismi belirlemek için temayül oylaması gerçekleştirilecek. Her adayın üç ismi yazarak zarfa koyun sandığa atacağı belirtiliyor. Cuma günü belirlenen temayül çalışmasından bu yana adaylık için ismi geçenlerin genel merkez ve Kırıkkale´de görüşmelerde bulunduğu söyleniyor.

 

ANKARA´DA AÇILACAK

Temayül yoklamasında teşkilatlar, meclis üyeleri ve delegeler oy kullanabilecek. Herkesin aday olarak görmek istedikleri üç ismi yazıp zarfı sandığa atacağı ifade edildi. En çok oyu alan ilk üç ismin Genel Merkez´de belirleneceği ve zarfların Kırıkkale´de açılmayacağı ve belirlenen isimlerin de Saray´a sunulacağı iddia ediliyor. Adaylık için yazılı müracaat gerektiğinden, bir çok isim il başkanlığına, bazı isimler de genel merkeze dilekçe ile müracaatta bulundu.

 

İŞTE ADAYLAR

Kırıkkale İl Başkanlığı için Mehmet Yılmazer, Yılmaz Cebeci, Eyüp aydın, Celal Kaplan, Mehmet Güloğlu, Satılmış Aksun, Cebrail Veske, Resul Doluca, Adem Tonga isimleri gündeme geldi. Bu isimlerden bazılarının yazılı müracaatta bulunduğu öğrenildi. Ama bazılarının ise müracaat yapmadığı kaydedildi. Şu ana kadar yaşanan gelişmelere bakıldığında birkaç ismin gerçek anlamda öne çıktığı gözleniyor. Genel Merkez´in de bu isimleri dikkate aldığı konuşuluyor. Temayülden yaklaşık bir hafta sonda il başkanının Genel Merkez tarafından belirlenmesi ve yönetimi oluşturarak kongreye gitmesi bekleniyor.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli