?Çiftçiyi kalkındıran sistemi oluşturacağız?

 ?Çiftçiyi kalkındıran  sistemi oluşturacağız?

?Çiftçiyi kalkındıran sistemi oluşturacağız?

Çiftçilere desek açıklaması

MHP Kırıkkale Milletvekili Adayı Avukat Abdullah Pekgöz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Pekgöz, MHP iktidarında çiftçiyi borçlandıran değil, çiftçiyi kalkındıran sistemin oluşturulacağını söyledi.

BİRİMLERİ GEZDİLER

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, MHP Kırıkkale Milletvekili adayları Seyit Ahmet Göçer ve Avukat Abdullah Pekgöz seçim çalışmaları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´nü ziyaret ettiler. Müdürlük içerisindeki birimleri gezen MHP´liler, burada çalışan personele hayırlı işler dileğinde bulundular. MHP Kırıkkale Milletvekili adayı Abdullah Pekgöz ziyaretin ardından partilerinin tarım politikaları hakkında bilgi verdi.

HAK ETTİKLERİNİ ALACAKLAR

Tarımda modern işletmeciliğine dönüşümün sağlanacağını ifade eden Pekgöz, ?Tarımda aile işletmeciliği verimli bir yapıya kavuşturularak, modern esaslara göre faaliyet gösteren işletmeciliğe dönüşüm sağlanacak, bu amaçla işletmelerin birleşmeleri teşvik edilecek ve çiftçilerimizin toplumsal refah ve çağdaş hayat şartlarından hak ettikleri payı almaları temin edilecektir? dedi.

DENETİM ETKİNLEŞTİRİLECEK

Mayınlı arazilerin mayından arındırılarak tarımsal amaçlı kullanılmak üzere yoksul çiftçilerin kullanımına tahsis edileceğini belirten Pekgöz, ?Tarımsal piyasalarda denetim etkinleştirilecek, amaç dışı kullanım ve kaçakçılık önlenecek Hububat, tütün, et, şeker ve süt piyasalarında denetim etkinleştirilecek, tarımsal ürün ve üretimde kullanılan girdilerin piyasa şartlarında üretiminin sürdürülebilirliği sağlanacaktır? diye konuştu.

ÜRETİCİ KAZANACAK

Pekgöz şöyle devam etti: ?Organik nitelikli tarımsal üretim ve iyi tarım uygulamaları teşvik edilecek, üretim faaliyetlerinin ülke çapında yaygınlaştırılması sağlanacaktır. Üretici örgütlerinin güçlendirilmesine, tarımsal işletmelerin rekabet güçlerinin artırılmasına ve pazarlama ağlarının geliştirilmesine ağırlık verilecektir. Tarımsal üreticilerin en kısa zincir ile pazara ulaşımı sağlanacak, üreticilerin daha çok kazanması ve tüketicilerin daha ucuza gıda tüketimi temin edilecektir.?

SULAMA ORANI ARTIRILACAK

?Tarımsal destekler artırılacak. Tarımsal destekler, ürün arz ve talebini dikkate alan, üretici refahını artıran, girdi maliyetlerini azaltan, üretim maliyeti ve ürün fiyatı dengesini gözeten, afete karşı koruyan, üretimde verimliliği, etkinliği ve kaliteyi artırmayı hedefleyen bir anlayışla yapılandırılarak artırılacaktır. Tarımsal amaçlı sulamalarda yeni sulama teknolojilerinin kullanılması konusunda çiftçiler ve tarımsal işletmeler desteklenecek, suyun ekonomik kullanılması sağlanırken verimli tarım toprağının tuzlanması önlenecektir. Tarla içi geliştirme hizmetleri etkinleştirilerek sulama oranı artırılacaktır.?

ÖTV ve KDV KALDIRILACAK

?Hazine arazilerinde tarımsal üretimde bulunanların tarımsal desteklerden yararlanması sağlanacaktır. Hazine ile olan uyuşmazlıklar giderilecek ve araziler kullanıcılarına uzun vadeli olarak kiralanacaktır. Tarımsal ürün planlamasına katkı sağlayan alternatif ürün projesi kapsamında yapılan desteklemeler yaygınlaştırılacaktır. Temel tarımsal girdilerin üzerindeki vergiler kaldırılacak. Çiftçinin başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdilere ucuz erişimi sağlanacaktır. Mazot 1 Lira 75 Kuruş olacak.  Bu çerçevede çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacaktır.?



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli