Anahtar Kelimeler: Mayıs için açıklama

1 Mayıs için açıklama

1 Mayıs için açıklama

1 Mayıs için açıklama

 

?Meydanda buluşalım?

Petrol İş, KESK, ADD, Alevi Kültür Derneği CHP il örgütü Disk Emekli Sen, Makine Mühendisleri Odası 1 Mayıs tertip komitesi, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü için çağrıda bulundu: ?1 Mayıs´ta Cumhuriyet Meydanında buluşalım.?

ŞİDDETLE KARŞI ÇIKIYORUZ 

CHP Kırıkkale İl Başkanlığı toplantı salonunda bir araya gelen tertip komitesi adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının iptal edilmesine karşı olduklarını dile getirdi. Son yıllarda değişik alanlarda baskı ve yıldırma girişimlerinin sıkça yaşandığını, bununla da kalmayıp milli değerlerin yok edilmek istendiğini belirten Şahin, "23 Nisan kutlamalarının iptal edilmesine de, laikliğin tartışmaya açılmasına da 1 Mayıs´ta alanlarda olmamızın engellenmesine de şiddetle karşı çıkıyoruz" dedi.

MEYDANDA BULUŞALIM

Türkiye´nin ihtiyacının 1 Mayıs´ın birlik, mücadele ve dayanışma ruhu olduğunu dile getiren Şahin, "Biz işçiler emekçiler ve emekliler olarak kuralsız güvencesiz çalışmaya karşıyız. Taşeron sistemine iş cinayetlerine karşıyız. Kadın cinayetlerine, çocuk tacizlerine karşıyız. Kıdem tazminatının gaspına, yoksulluğa, yolsuzluğa işsizliğe sömürüye karşıyız. Kısacası otoriter yönetime karşıyız. Onun için 1 Mayıs´ta Cumhuriyet Meydanında buluşuyoruz Tüm ha haklı taleplerimizi buradan haykıracağız. Karşı duruşumuzu türkülerle, halaylarla sergileyeceğiz? diye konuştu.

BİZİ ASLA YILDIRAMAZ

1 Mayıs Kutlama Komitesi üyeleri daha sonra kısa birer açıklama yaparak tüm baskılara rağmen 1 Mayıs Pazar günü saat 12.00´de Cumhuriyet Meydanında buluşacaklarını belirterek Sosyal adalet, barış, bağımsızlık, eşitlik, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs´ta tüm emekçilerin meydanlarda olması gerektiğini vurguladılar. Katılımcıların görüş ve taleplerinin iletildiği toplantıdan sonra komite üyeleri dar çerçeveli bir toplantı daha yaparak Türk Metal, Petrol İş Sendikası ve diğer sivil toplum kuruluşlarından bazıları ile görüşerek katılımın yüksek olması için çalışmaların devam edilmesi yönünde karar alındı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli