10. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi

10. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi

10. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi

KÜ´de kongre yapıldı

Kırıkkale Üniversitesinde 10. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi Düzenlendi. Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Derneğinin işbirliği ile düzenlenen 10. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi 10-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Mavi Salon´da gerçekleştirildi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Beden Eğitimi ve Spor alanında lisans ve lisansüstü  çalışmalar yapmakta olan öğrencilerin akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen kongrede 29 üniversiteden 150´den fazla akademisyen 96 sözel sunum, 71 poster sunumu  yaptı. Kongrenin açılış programına Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan, Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı, dekan ve dekan yardımcılarımız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

YÖNETİME TEŞEKKÜR EDİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Doğan, ?Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız´a böyle bir organizasyonu gerçekleştirme teklifini götürdüğümüzde bunu büyük bir memnuniyetle karşıladı. Maddi ve manevi olarak her zaman bize destek verdiler. Kongreye ait  şu ana kadar aldığımız dönüşler de bizim memnuniyetimizi artırmaktadır. Kongremize destek olan Üniversitemiz yönetimine, Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay´a ve yönetim kuruluna, Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı´ya ve yönetim kuruluna, Üniversitemiz öğretim elemanlarından olan Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı´ ya ve yönetim kuruluna teşekkür ederim? dedi.

BİRLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Açılış konuşmasının ardından konuşan Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, ?Ben gerek federasyonlarda gerekse Spor Bilimleri alanında bir çok uluslararası kuruluşta görev yaptım. Ancak bu uluslararası kuruluşların peşine takılmanın üzüntüsünü yaşadım. Çünkü Türk ve Müslüman olduğumuz gerçeği bize her zaman hissettiriliyor. Bizler de gönül coğrafyamızın bize sunduğu imkanlardan yola çıkarak Avrasya Spor Bilimleri Birliği´ni kurma çalışmalarına başladık ve bu amaçla Bosna´ya gideceğim. Avrasya bölgesinde 22 ülke var ve bu ülkelerin çoğunun Türk dostu ülkeler olduğunu söyleyebiliriz. Birliğimizin adına ?Afro´ ifadesini de ekleyebilirdik. Kuzey Afrika´da da hükümetimizin ve devletimizin önemli açılımları var.

HAYIRLAR GETİRSİN

Kuzey Afrika ülkeleri de spor bilimleri alanında ülkemizle birlikte çalışmalar yapmak istiyor. Böyle bir uluslararası birliği kurarak spor bilimleri alanında hem ülkemize hem de coğrafyamıza hizmet etme gereğini hissettik. İnşaallah 11. Spor Bilimleri Öğrenci Kongresini uluslararası bir kongre olarak düzenlemeyi arzu etmekteyiz. Bunun da müjdesini Kırıkkale Üniversitesinden vermek istiyorum. Türkiye bölgesinde lider bir ülke olmak zorundadır ve ülkemize de yakışan budur. Bizlerin de spor bilimleri alanında bu gayeye hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu kongrede emeği geçen başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız olmak üzere herkese teşekkür ederim. Kongrenin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum? şeklinde konuştu.

TOPLUMUMUZA ÖRNEK OLMALI

Sporun birey ve toplum için önemli olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız, ?Büyük emek ve gayretlerimizin neticesinde genç arkadaşlarımızla ve değerli hocalarımızla bu kongreyi icra etmekteyiz. Sağlıklı ve huzurlu yaşamak için spor hayatın olmazsa olmaz bir yönünü ifade ediyor. Maalesef bizler toplum olarak çok hareketli bir toplum değiliz. Spor ve sağlıklı yaşam konusunda spor bilimlerine çok iş düştüğünü düşünüyorum. Beden ve ruh sağlığı açısından toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor. Gençlerimizin çoğu sosyal medyayla, cep telefonuyla, bilgisayarla meşgul. Hatta spor sırasında dahi insanlar bunlarla meşgul oluyorlar.

SPORU HİSSEDEREK YAPIN

Spordan en üst seviyede fayda sağlamak için sporu hissederek yapmak gerekiyor. Genç nüfus oranının yüksek olduğu ülkemizde spor adamlarının hem kişilikleriyle hem de bilgileriyle gençlerimize ve toplumumuza örnek olmalarına  ihtiyacımız var. Spor Bilimleri Fakültemize hem bu kongre için hem de topluma hizmet bağlamında gerçekleştirdikleri çalışmaları için teşekkür ediyorum? dedi. Konuşmaların ardından kongrenin panel kısmına geçildi. Üç gün süren kongrede Hareket ve Antrenman Bilimleri, Psiko-Sosyal Alanlar, Rekreasyon, Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi, Spor-Sağlık Bilimleri ve Sporda Yönetim Bilimleri ana konuları etrafında eş zamanlı olarak dört farklı salonda sözlü sunum ve poster sunumu yapıldı. Kongre kapanış seremonisi ile sona erdi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false