Anahtar Kelimeler:

Kitap Hediye Etti

Kitap Hediye Etti

Kırıkkale`nin Bahşılı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Araştırmacı Yazar Selçuk Silsüpür, Atatürk İlköğretim Okulu`nun yeni kurulan kütüphanesine kitap bağışında bulundu

 

Kitap Bağışladı

Silsüpür, Bahşılı Atatürk İlköğretim Okulu`nun yeni kurulan kütüphanesine evinde bulunan kitaplarının bir kısmı ile kitapçılardan sağladığı kitapları okula götürerek okul müdürü ve kütüphanedeki öğrencilere teslim etti. Kitap bağışı sırasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Silsüpür, "Kuran`ı Kerim`in `oku` emrine rağmen, sevgili Peygamberimizin `İlim, kadın erkek her Müslüman`a farz kılınmıştır` ikazına rağmen dünyada en az okuyan milletlerin başında maalesef Türkler gelmektedir.

 

Açıklama Yaptı

Evlerimizin yüzde 95`nde kütüphane bulunmuyor. ABD`de bin kişi için 4 bin kitap basılırken Türkiye`de bin kişiye ise 7 kitap düşüyor. ABD`de bir yılda 72 bin 500 kitap basılıyor. Japonya`da 42.000 kitap basılıyor. Türkiye`de ise 7 bin kitap basılıyor. Geleceğimiz olan gençlerimizin yüzde 69`u okumuyor. Türkçe bizim varlık sebebimizdir. Dirliğimiz, birliğimiz, geçmişimiz, geleceğimiz, dilimize bağlıdır. Bunun içinde çocukluk dönemlerimizden başlayarak hepimizin okuması gerekiyor" diye konuştu.

 

Kitap Okuyalım

Terör olaylarının altında da çok büyük bir cehalet batağı olduğunu söyleyen Silsüpür, "Mutlaka kitap okuyalım, çocuklarımıza okutalım. Zira, cehalet bütün kötülüklerin başıdır" dedi. Atatürk İlköğretim Okul Müdürü Sefayet Özbek de, Silsüpür`e kitap bağışından dolayı kütüphanelerinin gittikçe zenginleştiğini ifade ederek teşekkür etti.

 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli