Anahtar Kelimeler:

Cenaze Hizmetleri Kursu Açıldı

Cenaze Hizmetleri Kursu Açıldı

Kırıkkale`nin Bahşılı İlçesinde kadınlar için cenaze hizmetleri kursu açıldı. Bahşılı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan bayan cenaze hizmetleri kursuna, İlçe Müftülüğü ve bayan Kuran kursu hocası destek veriyor

 

İlginç Bir Kurs

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Köksal Bulut, yaptığı açıklamada, ilçede bayan cenaze yıkama kursunun hiç açılmadığını, halkın bu konuda çok zorluklar çektiğini tespit ettiklerini ifade ederek, kursun açılacağını duyan kadınların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Şimdiye kadar 20 kişinin kursa kayıt yaptırdığını anlatan Bulut, "Kursumuz 32 iki saat sürecek, bu süreç sonunda bütün bayanlarımız sertifika alacaklar. Bundan sonra da erkek vatandaşlardan kaydını yaptıranlara cenaze hizmetleri kursu açacağız. Devamında ise Arapça kursu düzenleyeceğiz. 2011-2012 eğitim sezonunda 16 branşta 22 kurs açarak büyük bir süratle halka hizmetlerimize devam ediyoruz" dedi.

 

Bilgi Verildi

İlçe Müftüsü Hacı Osman Solmaz ise müftülük binasında düzenlenen kursta, bir hastanın başında dinen neler yapılması gerektiğini, cenaze yıkanmasının nasıl yapılacağı, cenaze kefenleme ve defin işlemleri konularında bilgiler verildiğini belirtti. Solmaz, " Müftülüğümüzün görevli kuran kursu hocası Aynur Baraklı`nın bizzat kursa katıldığını öğrenen bayanlarımız daha özverili ve çekinmeden kursa gelmeye başladılar. Ayrıca dini konularda bilmeleri gereken, bayan cenaze konularını işlemeye ise ben kendi eşimle gelerek kursa katılan halkımızın çekinmemelerini sağladım. Bayan hocamız, bayan cenaze yıkanması ve kefenlenmesi konularını anlatırken, bizzat tatbikatlı uygulamalı verdiği kursların çok yararlı olduğuna inanıyorum" diye konuştu.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli