Anahtar Kelimeler:

SÜREÇ DEVAM EDİLİYOR

SÜREÇ DEVAM EDİLİYOR

 Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi`nde kongre süreci hız kazandı.12 Mart`ta delege müracaatları tamamlanmasıyla başlayacak seçim süreci 19 Mart`ta yapılacak delege seçimiyle devam edecek.8 Nisan`da yapılacak kongreyle şube yönetimi belirlenecek.

SENDİKA SEÇİMİ

Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi`nde kongre süreci hız kazandı. 12 Mart`ta delege müracaatları tamamlanmasıyla başlayacak seçim süreci 19 Mart`ta yapılacak delege seçimiyle devam edecek. 8 Nisan`da yapılacak kongreyle şube yönetimi belirlenecek. Süreç devam ederken seçime girecek yeni yönetimin belirlendiği konusunda çıkan söylentilere Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi. Başkan Öcal, "Seçim sürecine girdik ve bu süreçte çıkan bazı söylentilere cevap verme gereği duyduk. Bu süreçte aday olan arkadaşlarımızın işyerlerimizde şubemiz hakkında asılsız iddialarda bulunduklarını üzülerek izliyoruz." ifadesini kullandı.

SEÇİM SÜRECİ

Seçim sürecinin en demokratik şekilde geçmesi için her türlü çalışmayı yaptıklarına dikkat çeken Öcal, "Tüm adayların iş yerlerinde rahatça çalışmasının önünü açtık. Biz de ekip olarak seçim çalışmamıza gönül birliği yaptığımız ekibimizle çalışmalarımızı yürütüyoruz. 150 delegemizin tamamını iş yerlerinde belirledik. Pazartesi günü mesai bitimine kadar tüm delege arkadaşlarımızın müracaatlarını seçim kurulumuza yaptıracağız." şeklinde konuştu. Kendilerinin bugüne kadar bir ekip açıklamadıklarına dikkat çeken Öcal, "Aday olabilmek için aday olacakların öncelikle delege seçiminden çıkması gerekiyor. Biz tam ekibimizi delege seçiminden sonra açıklayacağız. Bu süreçte gerek grup kurarak, gerekse iş yerlerinde ferdi adaylıklarını açıklayan arkadaşlarımız var. Bizim adaylığını açıklayan grup veya ferdi adaylarla herhangi bir organik bağımız söz konusu değildir. Bizim oluşacak ekibimiz yazacağımız delegeler içerisinden olacaktır." sözlerine yer verdi.

ÖCAL’DAN AÇIKLAMA

Görevde bulundukları süre içerisinde yaptıkları çalışmalara da değinen Öcal şunları söyledi: "Görevde olduğumuz 3 yılı aşkın süredir kapımızı tüm üye arkadaşlarımıza sonuna kadar açık tuttuk. Hiçbir dönemde olmadığı kadar iş yerlerimize gittik. Çözümünü de orada aradık. 2 sözleşme imzaladık ve ikisinde de çerçeve anlaşmasının dışında zam alan tek sendika olduk. Bu süreçte hak kayıplarıyla ilgili çeşitli davalar açtık. 10 yıldır alınamayan gece zamlarını biz aldık. Sendika binamızda açmış olduğumuz dershanemize hiç kimseyi ayırt etmeden kayıtlarını yaptırdık. Şu anda da eğitimlerine devam ediliyor. Ambulans ve cenaze aracımızı kimseyi seçmeden herkesin hizmetine sunduk. Büyük Anadolu Oteli`nde yaptığımız seminerlerde kimseyi ayırt etmedik. Tüm üyelerimizi eğitime katılmalarını sağladık. Üyelerimizin acı ve tatlı günlerinde hep beraber olduk. Onları yalnız bırakmadık. seçime kısa bir süre kaldı bu serecin Türk Metal Sendikamıza yakışır bir şekilde geçmesi bizim en büyük temennimizdir. seçimimizin şimdiden MKE camiasına, işçilerimize ve Kırıkkale`ye hayırlı olmasını temenni ederim."



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false