112 çağrılarının yüzde 70´i asılsız!

 112 çağrılarının yüzde 70´i asılsız!

112 çağrılarının yüzde 70´i asılsız!

Uyarı yapıldı!

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, 112 Acil İstasyonuna gelen çağrıların yüzde 70´inin asılsız olduğunu belirterek, vatandaşları uyardı.  Bir saniyenin bile hayat kurtardığını belirten Tekinay, sağlığın şakasının olmadığını bildirdi.

SAĞLIKLA ŞAKA OLMAZ

10 Şubat 112 günü nedeniyle Valilik Konferans Salonu´nda toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, 112 Acil İstasyonuna gelen çağrıların yüzde 70´inin asılsız olduğunu belirterek, vatandaşları uyardı.  Bir saniyenin bile hayat kurtardığını belirten Tekinay, sağlığın şakasının olmadığını bildirdi. 24 saat hizmet verdiklerini ve vatandaşların sağlığını korumak, yaralanma ve hastalanma olaylarına müdahale etmek için canla başla çalıştıklarını belirten Tekinay, 112 İstasyonuna gelen telefonların yüzde 70´inin asılsız olduğunu ifade etti.

YENİ BİNA MÜJDESİ

Tekinay konuşmasının devamında, ?Müdürlüğümüz; vatandaşlarımızdan gelen her çağrıyı bütün kurumların değerlendirmesine olay hakkında bilgi sahibi olmasına ve gerekirse bütün kurumların olay yerine aynı anda müdahale edilebilmesi için kurulmuştur. Kırıkkale´mize ihtiyacımız olan 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binamızın yapımı onaylanmıştır. Tahmini 6 Milyon TL´ye mal olacak hizmet binamız için çalışmalara başlanmış, model proje ilimize gönderilmiştir" dedi. Programa Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Göktaş, sivil toplum kuruluş temsilcileriyle çok sayıda davetli katıldı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli