Anahtar Kelimeler: boşa arama ambulansa

112´yi boşa arama ambulansa yol ver!

112´yi boşa arama  ambulansa yol ver!

112´yi boşa arama ambulansa yol ver!

Yaşama yol ver mesajı!

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan ?Yaşama yol ver? adlı proje ile ilgili çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda okullarda öğrenciler ve açık alanlarda vatandaşlar bilgilendiriliyor.

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLİYOR

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Kırıkkale genelinde "Yaşama Yol Ver" kampanyasını sürdürmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği çalışanları okullarda öğrencileri, halka açık yerlerde vatandaşları bilgilendirmek, 112´nin önemini vurgulamak, 112 hattının gereksiz aranmamasını ve trafikte ambulansa yol verilmesinin gerekliliği ile ilgili çalışmalara devam etmekte olduğu bildirildi,

KÖY OKULLARINA KADAR GİDİLİYOR

Açıklamada ayrıca Okullarda yeni nesilleri bilgilendirerek, yapılan eğitimlerde gereksiz çağrıların önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu konuda Kırıkkale ilinin Delice İlçesine bağlı Büyükavşar Köyünde bulunan İlkokul ve Ortaokulu ziyaret edilerek öğrenciler bilgilendirildi, slayt gösterileri ve video sunumlarıyla çocukların dikkatleri çekilerek keyifli bir ortam oluşturuldu. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun´un bizzat çocuklarla iletişim kurarak 112´nin öneminden bahsetmesi ve 112 nolu hattın gereksiz yere meşgul edilmemesi ile ambulansa seyir halindeyken yol verilmesi konusunda bilgilendirmesi, öğrencilerden birine 112 numaralı telefonu aratarak nasıl yardım istenmesi gerektiği konusunda yaptırdığı pratik ilgiyle izlendiği kaydedildi.

YÖNETİCİLERE ÇEŞİTLİ HEDİYER VERİLDİ

Daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde görev alan bir ambulansın içindeki donanım anlatılmış ve program sona ermiştir. Öğrencilerin ilgisini çeken bu eğitimde Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa Uzun Delice İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Erdem, okul idaresi, tüm öğrenci ve görevlilere teşekkürlerini iletildiği bildirildi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false