Anahtar Kelimeler:

Yılın Annelerine Ödül!

Yılın Annelerine Ödül!

 Yılın Fedakâr Anneleri

Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından yılın anneleri seçildi. Vali Hakan Yusuf Güner’in annesi Hüriye Güner yılın annesi seçildi, ödülü ise jest olsun diye gelini tarafından verildi…

Ödül Töreni Yapıldı

Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Makro AVM’de Anneler Günü programı düzenlendi. Törende Kırıkkale’deki fedakâr annelere ödüller verildi. Jest olsun diye Vali Hakan Yusuf Güner’in annesi Huriye Güner’e de ödül verildi. Ödülü de gelini tarafından takdim edildi.

Program Yapıldı

Makro AVM’de düzenlenen programa Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge, Vali Hakan Yusuf Güner’in annesi Huriye Güner ve eşi Vali Güner’in eşi Berrin Güner ile çok sayıda davetli katıldı. Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği adına “Yılın Annesi” plaketini Berrin Güner, Vali Hakan Yusuf Güner’in annesi Huriye Güner’e takdim etti. Program daha sonra dernek faaliyetlerinin tanıtımı ile devam etti. Programda ayrıca bir de sergi açıldı.

Günün Önemi Anlatıldı

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşmalar gerçekleşti. Daha sonra ise programa katılan annelere yönelik 4 El Gurubu tarafından canlı müzik dinletisi yapıldı. Eğitimci-Yazar Nurdan Damla tarafından anneliği anlatan bir konuşma gerçekleşti. Programın sonunda konferans salonu dışında bulunan kutsal emanetler sergisi gezildi.

Anneler İçin Açıklama

`Anneler Günü` dolayısıyla program düzenlediklerini açıklayan Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Aslan, dernek olarak faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Annelerin en değerli varlıklar olduğunu ifade eden Başkan Aslan, "En değerli varlıklara nasıl davranılması gerekiyorsa annelerimize de öyle davranmalıyız. Sadece Anneler Günü`nde değil, onların gönüllerini alacak hediyeleri her zaman vermeliyiz. Anne deyince hepimizin içi titrer. Nasıl ki ellerin soğuk olması ateşin yüksekliğini gösteren bir ibredir; işte böyle bir şey anne sevgisi. İnsanın bedeninden çok yüreğini ısıtır. Anne sevgisinden soluklanan benizler bir başka renk alır, onun gözlerindeki ışıltıyı sezen yürekler bir başka bakar dünyaya; umutla, neşeyle ve en önemlisi şefkatle." şeklinde konuştu.

Geniş Katılım Oldu

Her çocuğun kahramanının kendi anne ve babası olduğunu dile getiren Aslan, "Başarımız onun için önemlidir, onun gurur kaynağıdır. Anneler dengeyi kurabildikleri ve çocuklarına özel olduklarını hissettirecek zamanı ayırdıkları sürece kadın; hem başarılı bir anne hem başarılı bir çalışan olabilir." dedi. Programa Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Özel İdare Müdürü Mehmet Özşahin, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner`in eşi Berrin Güner ve kadınlar katıldı. Her sene mayısın ikinci pazar günü anneler günü olarak kutlanıyor. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false