Anahtar Kelimeler:

Dere Islah Ediliyor

Dere Islah Ediliyor

 Kırıkkale Belediyesinin yaptığı çalışma ile Kayseri yolu kenarındaki rekreasyon ve dere ıslah projesi uygulanıyor. Bu proje ve çalışma konusunda bilgi verildi.

Önemli Çalışma

Kırıkkale Belediyesi’nin Kayseri yolu kenarındaki derenin ıslahına yönelik çalışması sürüyor. Terminal bölgesinden başlayarak Yahşihan Mezarlığına kadar olan alanda park ve rekreasyon çalışması yürütülüyor. Ayrıca, buradan geçe ıslah ediliyor, derenin üstü kapatılıyor ve yeşil alan yapılıyor. Dere, ırmağa döküldüğü yere kadar ıslah edilecek. Bölgeye TOKİ tarafından konut yapımı sürüyor. Bölgede 8 ayrı bloktan oluşan konutlar olacak. Bu çalışmanın en kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Bilgi Verildi

Belediyeden çalışma konusunda şu açıklama yapıldı: “Kayseri yolu-dere ıslahı ve rekreasyon projesiyle, Kayseri yoluna paralel uzanan, terminal bölgesinin arka tarafından başlayarak Yahşihan Mezarlığının sonunda biten derenin ıslah edilmesi ve park çalışmalarını kapsamaktadır. 2100 metre uzunluğunda betonarme kutu büz döşenerek, üzeri park ve rekreasyon projesi ile değerlendirilerek Kırıkkale halkına kent dışında nefes alabilecekleri büyük ölçekli yeni bir yeşil alan kazandırılacaktır.” 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli