Anahtar Kelimeler:

Arıcılığa %50 Teşvik Desteği

Arıcılığa %50 Teşvik Desteği

Organik anaç sığır, manda, anaç koyun, keçi yetiştiricilerine ve arılı kovan sahibi üreticilere 2012 üretim sezonunda ilave yüzde 50 oranında parasal teşvik vererek destekleneceği açıklandı.

 İLAVE YAPILACAK 

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, organik hayvancılık desteğinden yararlanmak isteyen çiftçi ve üreticilerin uyması gereken hususların bulunduğu belirtilen açıklamada, organik tarım desteklemelerinden yararlanmak isteyen çiftçilerin Organik Tarım Bilgi Sistemi 1 ve 2`de kayıtlı olmaları gerektiği kaydedildi. Organik Arılı kovan üreticilerinin 13 Ağustos tarihinden 21 Eylül günü mesai bitimine kadar başvuru dilekçesi kayıtlı oldukları Kırıkkale İl yada İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği, süresi içerisinde başvuru yapmamış çiftçilerin desteklemelerden yararlanmasının mümkün olmayacağı ifade edildi. Organik hayvancılık destekleme ödemesi arılı kovan için kovan başına ilave 4 lira, Bambus arısı için ilave 35 lira, sığır için ilave 112,50 lira, manda için ilave 175 lira, koyun, keçi için ilave 9 lira hayvan veya kovan başına ilave olarak yapılacağı belirtildi.

ARILAR KIŞA HAZIRLANMALI 

Kırıkkale`de faaliyet göstermekte olan arı malzemeleri satıcısı bir esnaf, arı besicilerine çağrıda bulunarak, arıların kış mevsimine yönelik hazırlıkların yapılması gerektiğini belirtti.
Arı besicilerinin ihtiyaçlarına yönelik Kırıkkale Çarşı Cami yanında dükkan açan Hizmet Arıcılık Evi  sahibi Hızır Akdemir, dükkanındaki çeşitli malzemelerin tanıtımını yaparak arıcılara çağrıda bulundu. Üzerine giydiği arı koruyucu elbise ile dükkanının önünde arıcıların kullandıkları malzemeleri göstererek vatandaşların ilgisini çeken arı malzemeleri satıcısı dükkanında bulunan malzemelerin tanıtımını yaptı. Büyük zahmetlerle emek sarf edilen arıcılık mesleğinin oldukça zor olduğunu dile getiren Akdemir, arıların kışa yönelik hazırlıklarının şimdiden yapılması gerektiğini belirtti.

HAZIRLIKLAR YAPILMALI 

Akdemir, ``Arı besicileri kış mevsimi öncesinde arıların bakımına yönelik hazırlıkları şimdiden yapmalıdırlar. Gerekli olan bakım ve hazırlıkların yapılması durumunda ihtiyaç duyulan malzemeler de o nispetle belli olacaktır. Arıcılarımızın ihtiyacı olan tüm malzemeleri hazırlamış durumdayız. Arıların soğuk kış günlerinde beslenmelerine yönelik arı keki ve vitaminli şerbetin bulundurulması önem arz etmektedir. Malzeme olarak ise arı kovucu körük, kollu maske, eldiven, kovan çeşitleri, bal mumu, ana taşıma kafesi, ana arı kalemi, bal süzme muslukları ve daha birçok malzemeleri her an arı besicilerimize ulaştırabiliriz`` dedi.

 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli