Anahtar Kelimeler:

Cenaze Töreni Yapılacak

Cenaze Töreni Yapılacak

 Şehitler Teslim Ediliyor

Afyonkarahisar`da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan onbaşı Ahmet Sandalcı`nın cenazesinin 16 Eylül`de memleketi Kırıkkale`de düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

Cenaze Töreni

Afyonkarahisar`da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan onbaşı Ahmet Sandalcı`nın cenazesinin 16 Eylül`de memleketi Kırıkkale`de düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi. Kırıkkale Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, şehit onbaşı Ahmet Sandalcı`nın cenazesinin, 16 Eylül Pazar günü öğle namazına müteakip Nokta Cami`nde kılınacak cenaze namazından sonra düzenlenen askeri törenle Kırıkkale Şehitliği`nde defnedileceği kaydedildi.

Acı Bekleyiş Sona Erdi

Afyonkarahisar`daki patlamada şehit olan askerlerin Adli Tıp Kurumu`nda sürdürülen kimlik tespit çalışmaları tamamlandı. Patlama sonucu şehit olan askerlerin kimliklerinin belirlenmesi için şehit yakınlarından kan örnekleri alınmıştı. Kan örnekleri ile DNA incelemesi çalışmaları sona erdi. 24 askerin kimlikleri tespit edildi. Kimliği patlama sonrası tespit edilen 1 şehit asker daha önce toprağa verilmişti. Şehit askerler için 16 Eylül Pazar günü GATA`da askeri tören düzenlenecek.Törenin ardından şehitlerin cenazeleri memleketlerinde son yolculuklarına uğurlanacak.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false