Anahtar Kelimeler:

Okullara Renkli Açılış

Okullara Renkli Açılış

 Renkli Bir Tören

Kırıkkale`de İlköğretim Haftası kapsamında tören düzenlendi. Şehitler İlköğretim Okulunda düzenlenen törene öğrenci velilerinin yanı sıra yöneticiler de katıldı. Törende halk oyunları gösterisi iptal edildi.

Öğrencilerle Sohbet Ettiler

Cumhuriyet Meydanı`nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı. Daha sonra Şehitler İlköğretim Okulu`nda devam eden törene katılan Vali Ali Kolat, yaptığı konuşmada, yeni eğitim yılının ülkeye ve millete hayırlı olması dileğinde bulundu. Törene katılan Vali Kolat ve beraberindeki Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İl Sağlık Müdürü Mehmet Öncel ile diğer ilgililer, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler.

Okulun Tarihini Anlattı

Şehitler İlk ve Ortaokulu Müdürü Cevdet Kocaoğlu programda yaptığı konuşmada, “2012-2013 Eğitim, Öğretim yılımız Okulumuza, İlimize, Ülkemize ve insanlık alemine hayırlı, uğurlu olsun. Eğitimde temel hedefimiz, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, milli ve manevi değerlere sahip, bütünleştirici, yönlendirici, güvenilir, hoş görü ortamını oluşturmak, saygıyı ve sevgiyi geliştirmek olacaktır. Okulumuz 1964 yılında mahallenin adını taşıyan Çalılıöz İlkokulu olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Ancak 26 Aralık 1994 tarihinde vatanı için gözünü kırpmadan ve kanı ile vatan toprağını sulayan aziz şehitlerimizin anısına, Şehitler İlkokulu olarak değiştirilmiştir. 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmesiyle Şehitler İlköğretim Okulu olarak devam etmiştir” diye konuştu.

 04 Öğrenci Yerleşti

“2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim sistemine göre İlkokul ve Ortaokul olarak hizmete devam edecektir. 2012 yılında 202 öğrencimiz 8.sınıftan mezun olup, S8S sınavlarına giren 186 öğrenciden 12 tanesi Fen Liselerine, 8 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Lisesine, 94 öğrencimizde çeşitli Anadolu Liselerine yerleşmiştir. Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı, 3 Müdür Yardımcısı, 74 Öğretmen, 2 Memur, 1 kadrolu ve 8 temizlik işçisiyle 1941 öğrenciye eğitim-öğretim vermek üzere hazır durumdadır. Bos geçen dersimiz ve öğretmen ihtiyacımız bulunmamaktadır. Değerli Öğretmenler, ulusların gelişmişlik düzeyi eğitime verdikleri önemle ölçülmektedir” ifadesinde bulundu.

Hiçbir Zaman Unutmayınız

“Eğitimdir ki Bir Milleti Hür ve Bağımsız Kılar” Demokratik, Lâik, Sosyal Hukuk Devleti olan Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara taşıyacak. Çocuklarımızın sorumluluk duygularını, davranışlarını geliştirmek, akla ve bilime yönlendirmek, güzel ve değerli varlıklarımız olan çotuklarımızı geleceğe hazırlayacak olan hiç kuşkusuz siz değerli öğretmenlerdir. Kutsal bir mesleğin mensubu olduğunuzu hiçbir zaman unutmayınız. Geleceğimizin ümidi sevgili gençler; siz yokken Okulumuz çiçekleri olmayan bir bahçe, suyu olmayan bir dere gibiydi, Okulumuz sizlerle canlandı, sizlerle hayat buldu. İnşallah vatanımız ve milletimiz sizlerin sayesinde kıyamete kadar baki kalır. Yaradan dan dileğim sizlerin iyi insanlar olarak yetişmeniz ve Türk Milli Eğitiminin hedefleri doğrultusunda Atatürk`ün nutkunda belirttiği gibi Türk Milliyetçiliğine sahip gençler olarak yetişmeniz en büyük hedefimiz olacaktır” dedi. Törende öğrencilere gül de dağıtıldı. Haber Merkezi 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli