Anahtar Kelimeler:

Özel Açıklamalar Yaptı

Özel Açıklamalar Yaptı

 AK Parti`li Ramazan Can, siyasi partilerin Türkiye Cumhuriyeti`nin kanunları ve hukuk mevzuatı içerisinde demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu söyledi.

Partiye Geldi

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, siyasi partilerin Türkiye Cumhuriyeti`nin kanunları ve hukuk mevzuatı içerisinde demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu söyledi. Milletvekili Can, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Bdp`nin her gün milletin, manevi değerlerine hakarette bulunduğunu belirtti. Siyasi partilerin Türkiye Cumhuriyeti`nin kanunları ve hukuk mevzuatı içerisinde demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu ifade eden Can, şöyle konuştu:

Açıklama Yaptı

"Çıkıp ta orada 40 bin insanımızın kanına giren caniye özgürlük istiyorlar. Bdp çıkıyor orada her gün milletimize, manevi değerlerimize hakarette bulunuyor. Bunlara da cevap vermek gerekiyor. Bir yere kadar. Cezaevlerinde ki protesto ve tavırlarının 3 sebebi var. Birinci sebebi bu 40 bin kişinin kanına giren caniye özgürlük istiyorlar. İkincisi Kürtçenin ana dil olması ve savunma dili olmasını istiyorlar. Üçüncüsü ise Kck operasyonlarının durdurulmasını istiyorlar.

Ayırt Ediyoruz

O gün grup başkan vekillerini temsilen danışma kuruluna ben gittim. Orada bir anlaşma olmadı. Grup önerisi olarak getirdiler. Orada özellikle başbakanımıza hükümetimize ve partimize ağır eleştiriler oldu. Grupta bizi görevlendirdi. O şekilde onlara cevap vermek durumunda kaldık. Biz buradaki özellikle Kürt vatandaşlarımıza seslendik biz. Kürt kardeşlerimizle terörist faaliyetlere giren Pkk`lıları ayırmak durumundayız. Ayırıyoruz."

Birer Kazanımdır

Ak Parti döneminde Kürtçe ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Can, şunları söyledi: "Cezaevinde anasıyla, çocuk mahkumsa Türkçe de bilmiyorsa konuşamıyordu. Kürtçe konuşmak yasaktı. Yani bu gerçekten insani bir talepti. Bu talep başbakanımızın genelgesiyle cezaevindeki görüşmeler herkesin ana diliyle olacak şekilde yeniden düzenlendi. İkincisi cezaevinde yapılan işkence ve her türlü kötü muameleye son veren mevzuatlar getirildi. Denetimi serbestlik kanunu getirilerek yaklaşık 17 bin kişi cezalarının son 1 yılı tahliye edildiler. Bütün bunlar demokratik hayata ve siyasi hayatımıza birer kazanımdır.."



  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli