Anahtar Kelimeler:

Kitap Okumuyoruz!

Kitap Okumuyoruz!

 Son günlerde teknolojinin gelişmesiyle birlikte sanal ortamlara taşınan kitaplar nedeniyle, basılı kitap satışları durgunlaştı…

Teknoloji Olumsuz Etkiledi

Çok değil bundan birkaç yıl öncesine kadar, belirli bir araştırma ve zahmet gerektiren kitap okuma alışkanlığı teknolojinin de etkisiyle sanal ortamlara taşındı. Her bilgiye bir tık ile ulaşmanın mümkün olduğu internet, vatandaşın kitap okuma alışkanlığı üzerinde de önemli etkiler yarattı. Kırıkkale Sevgi Yolu’nda 10 yıldır kitap satıcılığı yapan Seyfi Köker, özellikle gençlerin kitap okuma alışkanlığı edinememesinden şikayetçi. Teknolojinin kitap okuma alışkanlığı üzerindeki olumsuz bir etki yarattığını belirten Köker, vatandaşın kitaplara yönelik araştırma duygusunu kaybettiğini söyledi.

Satışlar Gün Geçtikçe Düşüyor

“Eskiden insanlar bizlere gelip kitaplar hakkında bilgi alırdı.Artık bu anlayış kalmadı.” diye konuşan Köker, şimdiki gençlerin sadece ihtiyaç olduğu için kitap aldığını söyledi. Daha çok macera, korku ve gerilim türü yeni romanların ilgi çektiğini ifade eden Köker, Kırıkkale’de de kitap satın alanların sayısının gün geçtikçe azaldığını belirtti. Geçmiş yıllarda kitap okuyan belirli bir kesimin varlığından söz eden Köker, kitap satışı konusunda eski günleri aradıklarını dile getirdi. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli