Anahtar Kelimeler:

Daire Başkanından Önemli Açıklamalar

Daire Başkanından Önemli Açıklamalar

 Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, devletin bundan böyle istihdam kapısı olmaktan çıkarak küçüldüğünü söyledi

Açıklamalarda Bulundu

Kumbuzoğlu, yaptığı açıklamada, ülkemizde memur, sözleşmeli ve işçi olarak yaklaşık 3 milyon kamu çalışanın olduğunu bu nedenle kamu sektörünün artık istihdam kapısı olmaktan çıktığını dile getirdi. Kumbuzoğlu, "Kamu sektörü artık istihdam kapısı olmaktan çıktı. Devlet politikası değişti. Bundan 40-50 yıl önce devlet istihdam kapısıydı. Şimdi bunun yerinde kariyer meslekler yer almaktadır. Devlet şu anda 2023`ün akabinde 2071`i hedefleyen bir devlet. Artık devlet istihdam kapısı olmaktan çıktı. Devlet kariyer eleman alıyor, uzman alıyor. Devlet müfettiş, kaymakam alıyor. Yani kariyer meslek dediğimiz elemanlar alıyor. Onları yönetici olarak görmek istiyor.

Devlet Küçülüyor

Bunların özlük hakları da son derece iyileştirildi. Devlet politikası olarak yaklaşık 2 yıldır böyle bir düzenleme ile bütün kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştırmak ve uzmanlaşma sistemi getirildi. Bütün kamu kurumlarına uzman kadroları getirildi. Bu modern bir gelişmedir. Devletin mühendise, memura, veri hazırlamacılara, bilgisayarcılara ihtiyacı var. Devletin destek hizmetlerine de ihtiyacı var. Ama bunların sayıları gittikçe azalıyor. Devlet artık bu tür hizmetleri profesyonelce özel sektörden almayı hedefliyor. Devlet artık küçülüyor, kariyer mesleklere yöneliyor" açıklamasında bulundu.

Düşük Puanla Yerleşenler

Üniversitelerdeki Eğitim Fakültesi mezunlarının istihdam açısından daha şanslı olduğunu dile getiren Kumbuzoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüğümde 705 bin civarında öğretmenleri var ve 127 bin ihtiyaçları var. Bu az bir rakam değil. Bu sene 40 bin alım düşünüyorlar. Bunun dışında sağlık teknisyeni sağlık teknikeri, radyoloji teknisyeni, radyoloji teknikeri, doktorlarımız, diş hekimlerimiz, çok yoğun manada Sağlık Bakanlığı`nca alımlar yapılacaktır" dedi. KPSS sınavlarında düşük puanla yerleşenlere yönelik bir soru üzerine Kumbuzoğlu şunları kaydetti:

Mükemmel bir sistem

"KPSS sistemi Türkiye`de mükemmel bir sistemdir. Dayısı olan işe girer mantığını ortadan kaldıran bir sistem. Her gün daha mükemmel bir hale getiriliyor. Düşük puan alan birinin yerleşmesi durumuna gelirsek, tercih edilen kadroda başka biri yoksa, aday yerleşir. Burada önemli olan rakibinden daha yüksek puan almaktır. Bu 30 da olur, 20 de olur. KPSS`ye herkes müracaat edebilir." Kumbuzoğlu, 2013 yılı için personel alımıyla ilgili olarak ise, 2012 yılındaki alımlara paralel olarak değişik kadrolardaki alımların aynı olacağını bunun da yaklaşık olarak 2013 yılı içinde 100 bin civarında bir alım gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli