Anahtar Kelimeler:

Yılın Valisi Seçildi

Yılın Valisi Seçildi

 6 Ay İçinde Oldu Bu!

Turizm ve Tanıtma Platformu`nun (TUTAP) geleneksel "Beyaz Küre Ödülleri" Dedeman Otel`de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Vali Kolat’ta ödül aldı…

Ödül Töreni

Turizm ve Tanıtma Platformu`nun (TUTAP) geleneksel "Beyaz Küre Ödülleri" Dedeman Otel`de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Siyasilerin ve medya temsilcilerinin de yoğun ilgi gösterdiği törende 18 farklı dalda ödül verildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da Ankara`nın tanıtılmasına yönelik katkıları nedeniyle plaket aldı. 4`üncü yılını kutlayan TUTAP`ın en önemli projesi olan Türkiye Tanıtma Portalı bu sene Başkent Ankara`yı örnek alarak hazırlandı. Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, "Amacımız 81 ilimizin tamamını bu portal içerisine toplayarak ülkemizin tanıtımına çok önemli bir katkı sağlamak" diye konuştu.

Ödül Açıklaması

Türkiye`nin turizm açısından büyük bir potansiyeli olduğunu ve yılda yaklaşık 30 milyon turistin Türkiye`yi ziyaret ettiğini belirten Yıldız, gelen ziyaretçi sayısına göre turizm gelirlerinin yeterli olmadığını ve yapılacak tanıtımlarla gelirin artırılabileceğini söyledi. Yıldız, Ankara`da yaptıkları çalışmalarda ilçe belediye başkanlarının kendilerine çok yardımcı olduklarını da sözlerine ekleyerek belediye başkanlarına teşekkür etti. Ankara`ya bugüne kadar yaptıkları hizmetten dolayı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ve Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal`a da plaket takdim edildi.

Vali Kolat’a Ödül

TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız`ın konuşmasının ardından geçilen ödül törenlerinde 18 Beyaz Küre sahiplerine kavuştu. `Yılın Siyasetçisi` ödülü, Türkiye`nin enerji potansiyelini yönetmedeki başarılı performansı nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`a, Gençlik ve spor projelerine ulusal ve uluslararası boyutta destek verdiği için Yılın Spor Adamı ödülü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç`a, Yılın Turizm ve Tanıtma ödülü ise Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik`e verildi. Yılın Haber Ajansı ödülü AA`ya, Tanıtma ve Dostluk Ödülü AK Parti Genel Sekreteri, Ankara Milletvekili Haluk İpek`e, İl Tanıtma Başarısı ödülü Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş`a, Yılın Valisi ödülü ise Kırıkkale Valisi Ali Kolat`a verildi.

Ödül Alan Diğer İsimler

Yılın Milletvekili ödülü CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu`na, Yılın Belediye Başkanı ödülü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`e, Yılın Kamu Kurumu ödülü Devlet Havayolları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal`a takdim edilirken, Yılın Spikeri TRT Spikeri Deniz Demir, Yılın Sivil Toplum Örgütü TÜGİAD Genel Başkanı Ali Yücelen`e, Yılın İşadamı Ödülü YDH Holding Hüseyin Aslan`a, Yılın Turizm Yatırımcısı Ödülü Kilit Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Kilit`e, Yılın Ulaşım Yatırımcısı Ödülü IC Holding Serhat Çeçen`e, Yılın Medya Grubu Ödülü Koza Holding İcra Kurulu Üyesi Burak Sertcan`a, Yılın Turizmcisi Ödülü Uluer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer`e, Yılın TV Yöneticisi Ödülü Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk`e, Yılın Haber Portalı Ödülü Hürriyet Web / Türktime, Yılın Habercisi Ödülü Güneş Gazetesi Yazarı Talat Atilla`ya verildi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli