Anahtar Kelimeler:

‘Siyaset Arazide Öğrenilir'

‘Siyaset Arazide Öğrenilir

 Siyaset Dersi Verdi

Bozdağ, AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi`nin açılışında yaptığı konuşmada, siyasetin akademisinin bulunduğunu, hem partilerin kendi uygulamaları içerisinde hem de üniversitelerde bu konuyla ilgili bilim dallarının bulunduğunu belirterek, siyasetin gerçek anlamda arazide öğrenildiğini kaydetti.

Zengin Bir Birikimimiz Var

Siyasi partilerin milletin ortak menfaatlerini hayata geçirmek için belli bir program etrafında bir araya geldiklerini ve o programa inanan insanlarla mücadele ederek, programlarını millete ve ülke genelinde iktidarda uygulama imkanı bulmak için mücadele ettiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şöyle konuştu: “Belediyeye geldiği zaman, belediyede bu programı uyguluyorlar. Eğer merkezi hükümette iktidara gelme söz konusu olursa, merkezi hükümette programlarını uygulama imkanı buluyorlar.

Zengin Birikimimiz Var

Vatandaş da bu durumdan belediye başkanını veya da hükümeti denetliyor iktidar süresi boyunca. İyimi yaptı-, kötümü yaptı- Türkiye`nin geçmişine doğru baktığımızda yüzlerce siyasi partinin olduğunu görüyoruz, hükümetlere baktığınız da 61`inci hükümetin bugün görev başında olduğunu görüyoruz. Bu anlamda bizim cumhuriyet dönemi içerisinde zengin bir tecrübemiz var. Zengin bir birikimimiz var.”

Türkiye`nin Ortak Dilidir

“Bugünkü siyasi partilere baktığımızda siyasal partiler içerisinde halkla en iyi ilişki kurabilen ve halkla beraber siyaset yapma becerisini gösterebilen tek parti AK Parti`dir. Diğer partiler halka ilişkiler kurmuyor mu- Kuruyor. Onlar da siyaset yapmıyor mu- Yapıyor. Ama diğer partiler ideolojik bir alt yapı ile hareket ettikleri için, halkın kendileri gibi olmaya zorlayan, onları değiştiren, kendileri gibi olmayanları itham eden bir ötekileştirici yaklaşıma da sahip. AK Parti`ye baktığınızda kimseyi değiştirmeye zorlamayan, toplumun her rengini olduğu gibi gören, kabul eden, saygı duyan onlara ayrımsız hizmet yapmayı kendisine prensip edinen bir anlayışında sahibi. Bizim dilimiz o yüzden baktığınız zaman Türkiye`nin ortak dilidir.”

Tüm Çabayı Gösteriyoruz

Bozdağ, akademi öğrencilerine hitabından sonra bir gazetecinin, Türkiye`deki çözüm süreciyle ilgili sorusu üzerine, Türkiye`nin 30 yılı aşkın süredir terörle mücadele ettiğini belirterek, terörün sona erdirilmesi, terör örgütü mensuplarının silah bırakması, akan kanın durdurulması, gözyaşının dindirilmesi için hükümet olarak ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini bildirdi.

Arzu Ettiğinin Göstergesidir

Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi Kırıkkale`de de aynı şeyin halk tarafından söylendiğini kaydeden Bozdağ, şunları söyledi: “Halk, terörü bitirin ama nasıl bitirirseniz bitirin diyor. Netice olarak terörün bitmesini herkes arzu ediyor. Biz de bunun için vazifeliyiz. Çözüm süreci inşallah neticeye erdiğinde, terörü bitirecek bir sonuç ortaya koyarsa hem milletten aldığımız talimatı yerine getirmiş hem de ülkemizi daha da güçlendirmiş oluruz. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşlik hukukumuzu daha ileri bir noktaya taşımış oluruz. Şu anda milletimizin çözüm sürecine desteği gayet olumlu. Bu destek milletimizin çözümü ne kadar arzu ettiğinin göstergesidir” dedi. 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli