Anahtar Kelimeler:

Eczacılar Bir Araya Geldi

Eczacılar Bir Araya Geldi

 Yorgunluk Attılar

Anadolu Şifa Derneği (AŞİFAD), eczacıları yemekte bir araya getirerek günlerini kutladı.

Bir Araya Geldiler

Mangal Lokantası’nda bir araya gelen ezacılar, aileleriyle günün yorgunluğunu atma fırsatı buldular. Slayt gösterisiyle başlayan programda, günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. AŞİFAD Başkan Yardımcısı Fatih Yürümez,  "Eczane günün her saati açık, eczacı da günün her saati, bizlere hizmet vermek için uğraşmakta, büyük bir özveriyle çalışmaktadır." dedi.

Kutsal Görev

Sağlık sektöründe çalışan herkesin görevinin kutsal olduğunu ifade eden Yürümez, “ Eczanelerin sıradan bir iş yeri değil, şifa dağıtan bir sağlık kuruluşları olduğunu belirterek, "Eczane günün her saati açık, eczacı da günün her saati bizlere hizmet vermek için uğraşmakta, büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Kendilerini tüm insanlığın sağlığını düşünmeye adayan, sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olan eczacılığı özveri ve gayret içerisinde sürdürmekte olan tüm eczacılarımızın Dünya Eczacılık Günü`nü kutluyorum." diye konuştu.

Yürürlüğe Girdi

Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF) Başkanı Doç Dr Ekrem Yeter, “Ülkemizde, eczacılık öğretimine başlanmasının yıldönümü olan 14 Mayıs, 1968 yılından beri Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun, 1953 yılında yürürlüğe girmiş ve eczacılık mesleği, halen bu yasayla icra edilmeye çalışılmaktadır. Ayrıca, Türk Eczacıları Birliği’ne bağlı 41 eczacı odası ve bu odalara bağlı 22 bin 600 eczaneyle, eczacılar, sağlık hizmeti vermeye devam etmektedirler. Tüm eczacı arkadaşlarımıza hayırlı işler dilerken, sağlıklı ve mutlu yarınlar temenni ederim.”şeklinde konuştu. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli