Anahtar Kelimeler: SANIKLI DAVA

15 SANIKLI DAVA!

15 SANIKLI DAVA!

15 SANIKLI DAVA!

15 kişinin yargılaması yapıldı

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında dava açılan 15 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

YARGILAMA YAPILDI

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, haklarında dava açılan 15 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı. Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu 15 sanık ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Kimlik kontrollerinin ardından duruşmada, "FETÖ/PDY´ye üye olmak ve terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri alındı. Tutuklu sanıklardan Mustafa Seyfi D, savunmasında, Makine Kimya Endüstrisi Kurumundan (MKEK) emekli olduğunu belirterek, 2015 aralık ayında hisseyi satın aldığını söyledi.

?HATTI BEN ALDIM?

Emekli ikramiyesinden gelen ve birikimi olan parayla terör örgütüyle iltisaklı şirketten yatırım amaçlı hisse aldığını savunan Mustafa Seyfi D, "Hakkımda 2 ByLock tespiti yapıldı. Hatlar benim adıma ama ben kullanmadım. Çocuğumun dershanesinden öğretmen veya çalışan bir kişi kullandı. Hattı kendisine ben aldım. Sonra bir hat daha aldım. O dönemde emekli olduğum için kampanya vardı onun için aldım. Söz konusu dershane KHK ile kapatılan Maltepe dershanesiydi." diye konuştu.

?HİSSEYİ BEDELSİZ ALDIM?

Rıdvan K. ise hazırlıktaki ifadesini değiştirmek ve Etkin Pişmanlık Yasası´nda yararlanmak istediğini anlatarak, "Yusuf adlı kişi vasıtasıyla 3-5 kez sohbetlere katıldım. Ancak 17-25 Aralık´tan sonra katılmadım. Yusuf isimli kişi böyle bir hisse satıldığını söyledi ancak ben almak istemedim. Sonraki gün tekrar geldi ve ben de samimiyetine güvenerek hisseyi bedel ödemeden aldım. Hisseyi ne kadara aldığımı sonra gördüm, evraklara sadece alırken imza attım. Ancak şirket daha sonra küçülmeye gitti diyerek hesabıma para yatırdılar. Ben de o parayı tekrar geri verdim? ifadesini kullandı.

TAHLİYE EDİLDİ

Başka bir dosyada tutuksuz yargılanan ve tanık olarak dinlenen FETÖ´nün kapatılan okulun müdürü  İbrahim Sinan K. de şirket ortaklarına şirketin küçülmeye gittiği iddiasıyla hesaplarına yatırılan paraya ilişkin, "O dönemde şirkete kayyum atanabileceği düşünülerek mali anlamda sıkıntı yaşanmaması için şirketin küçülmeye gittiği gösterilerek şirket ortaklarının hesabına para yatırıldı. Yatırılan paralar ortaklar tarafından tekrar iade edildi? dedi. Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Rıdvan K´nin tahliyelerine karar verdi. Dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşma 15 Temmuz´a ertelendi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli