Anahtar Kelimeler:

Mısır İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Mısır İçin Gıyabi Cenaze Namazı

 Anadolu Gençlik Derneği Mısır’da yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Geçtiğimiz gün Nur Camiinde kıldırılan cenaze namazı sonrası basın açkılaması yapıldı.

Kabul Edilemez Bir Uygulamadır

Gıyabi cenaze namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Hasan Altın, “Irkçı emperyalizmin taşeronluğuna soyunarak Mısır’da halk iradesine karşı darbe yapan sözde Mısır Ordusu Mısır halkına karşı çok daha şiddetli saldırılara başlamıştır. Başta Adeviye Meydanı olmak üzere ülke genelinde askeri darbeye karşı barışçıl bir şekilde direnerek tepki gösteren Mısır halkına polis ve asker tarafından gerçek mermilerle saldırılmaktadır. Dün itibari ile Rabiatü’l-Adeviyye meydanında 200 kardeşimiz şehit edilmiştir. Beş bin civarında yaralı vardır. Meydandaki sahra hastanesi yetersiz kalmıştır. Adeviye Camii şehitlerle ve yaralılarla dolmuştur. Gönüllü doktorlar yardım çağrısı yapmaktadırlar, ancak asker ve polis yaralıların bulunduğu bölgeye tıbbı malzeme girişine izin vermemektedir. Bu durum bir insanlık suçudur, kabul edilemez bir uygulamadır.

Her Zaman Yanlarındayız

“Mısır’da başta Adeviyye Meydanı’nda olmak üzere mücahede eden tüm kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz. Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Pakistan’da, Bangladeş’te, Arakan’da, Doğu Türkistan’da, Çeçenistan’da, Sudan’da, Somali’de, Libya’da, Tunus’ta ve Mısır’da yaşanan sıkıntılar bir kez daha göstermiştir ki Müslümanlar ancak birlikte hareket ederek kurtuluşa erebilirler. Biz Anadolu Gençlik Derneği Mensupları olarak zulmün her türlüsüne karşı mücahede etmeye ve İslam Birliği idealimiz için koşturmaya devam edeceğiz. Allah’ın selamı haksızlıklara karşı direnen tüm kardeşlerimizin üzerine olsun” dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli